Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu, înaintea partidei din Liga Campionilor: "Probabil, Barcelona se va apăra mai bine fără Leo Messi"

Mircea Lucescu, înaintea partidei din Liga Campionilor: "Probabil, Barcelona se va apăra mai bine fără Leo Messi"

Fotbal

Comentarii

Mircea Lucescu nu este de părere că absenţa lui Leo Messi de la Barcelona, în confruntarea de marţi seară, contra echipei sale, Dinamo Kiev, din Liga Campionilor, se va simţi foarte mult în jocul formaţiei spaniole.

Antrenorul echipei ucrainene Dinamo Kiev, românul Mircea Lucescu, a declarat că FC Barcelona, adversara de marţi, în Liga Campionilor, se va apăra probabil mai bine fără atacantul argentinian Lionel Messi.

''Barcelona este Barcelona. Bineînţeles că prezenţa lui Messi este mereu un avantaj, dar în ceea ce priveşte absenţa sa, Barcelona va juca probabil mai bine în apărare. Nimeni nu joacă din întâmplare la această echipă. Ei cheltuie mulţi bani pe transferuri, ceea ce înseamnă că toţi jucătorii sunt de nivel înalt. În plus, au tineri talentaţi'', a comentat Lucescu absenţele lui Messi şi Frenkie de Jong din lotul pentru meciul de la Kiev.

Lucescu a subliniat că Dinamo va juca la victorie în meciul cu Barcelona: ''Bineînţeles că vrem să câştigăm, dar vom vedea două echipe cu filosofii, resurse şi idei diferite. Dinamo a lipsit ceva timp din Champions League şi aş vrea ca meciul următor să dea un impuls progresului echipei''.

Tehnicianul român a fost întrebat dacă se va inspira din tactica adoptată de argentinianul Diego Simeone, antrenorul echipei Atletico Madrid, care a învins-o în weekend pe Barcelona cu 1-0.

''Vorbim de echipe diferite. Atletico a plătit 126 de milioane de euro pentru ultimul jucător pe care l-a transferat. Diego Simeone lucrează cu această echipă de aproape zece ani. Au început să cheltuiască bani la fel de mult ca Manchester City şi Barcelona, au construit un stadion ultramodern. Acum vor să mai facă un pas înainte şi să fie cei mai buni. Clubul are un plan bun, avansează treptat spre vârf'', a răspuns Lucescu, citat de site-ul clubului.

Mircea Lucescu a vorbit şi despre problemele sale de lot, cauzate în principal de COVID-19.

''Serghei Sidorciuk (căpitanul echipei, n. red.) nu s-a antrenat până acum cu echipa. Doar ieri (duminică, n. red.) a fost testat negativ la COVID-19. După o examinare medicală va reveni la antrenamente'', a precizat Lucescu.

''E dificil să revii în echipă după această boală. Săptămâna trecută şapte jucători s-au vindecat şi şase dintre ei au jucat cu Inguleţ. Ei au revenit foarte slăbiţi şi a trebuit să schimbăm procesul de antrenamente. Trebuie să ung puţin rotiţele, la fel şi jucătorii, dar dacă vreunul nu va fi pregătit, va trebui să îl înlocuim. Cât despre Sidorciuk şi Ţîgankov, ei au fost testaţi negativ doar ieri (duminică, n. red.). În cel mai bun caz, Viktor se va pregăti pentru meciul de sâmbătă. Serghei este suspendat'', a mai spus antrenorul vicecampioanei Ucrainei.

Dinamo Kiev o va întâlni pe FC Barcelona marţi seara, de la ora 22:00, pe Stadionul Olimpic din Kiev, în Grupa G a Ligii Campionilor. În tur, FC Barcelona s-a impus cu scorul de 2-1.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare