Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu nu mai vrea să audă de Super Ligă: ”Să vrei să transformi fotbalul în ceva elitist este greşit”. Pe cine a lăudat tehnicianul lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu nu mai vrea să audă de Super Ligă: ”Să vrei să transformi fotbalul în ceva elitist este greşit”. Pe cine a lăudat tehnicianul lui Dinamo Kiev

Fotbal

Comentarii

Într-un interviu acordat recent, Mircea Lucescu şi-a oferit părerea despre Super Liga Europeană. Tehnicianul lui Dinamo Kiev a fost critic la adresa ideii şi a explicat de ce ar fi reprezentat o greşeală pentru lumea fotbalului.

Anunţul Super Ligii a sguduit lumea fotbalului, iar, chiar şi după retragerea majorităţii echipelor, spiritele nu s-au liniştit. Fani, foşti fotbalişti, patroni, jucători şi nu numai continuă să condamne cele 12 echipe fondatoare şi să ceară pedepse pentru acestea.

Mireca Lucescu a discutat şi el despre proiectul condus de Florentino Perez şi a critcat dur iniţiativa acestuia. ”Il Luce” a explicat cum înfiinţarea unei Super Ligi ar fi elitizat fotbalul şi l-a felicitat pe Jurgen Klopp, care a fost contestat de asemenea planurile celor 12 cluburi.

Mircea Lucescu nu mai vrea să audă de Super Ligă

”Este o poveste îngrozitoare, printre cele mai rele pe care le-am trăit în fotbal. Şi eu, deşi mă simt foarte tânăr, am 75 de ani şi am văzut tot ce era de văzut. Super Liga este rea, deoarece fotbalul s-a născut ca un sport accesibil tuturor, începând cu cei mai săraci.

Să vrei să-l transformi în ceva elitist este greşit şi periculos. Stii de ce? Ar deveni un turneu pentru cei bogaţi, pe teren şi în tribune. Oamenii normali nu îşi permiteau să cumpere bilete pentru spectacolul pe care aceste cluburi îl aveau în minte.

Trebuie să ne luăm după sfertul de finală din Ligia Campionilor, dintre Bayern şi PSG, două cluburi care, în plus, rămăseseră în afara Super Ligii. Au fost două meciuri spectaculoase, pentru că echipele au atacat şi au jucat la victorie.

Aceasta este formula optimă pentru divertisment. Nu trebuiesc organizate turnee pentru bogaţi. Mă bucur că un mare tehnician precum Klopp, în ciuda faptului că a fost implicat iniţial cu Liverpool, a fost critic. Nu aş antrena niciodată o echipă dintr-un astfel de turneu”, a declarat Mircea Lucescu, pentru Tuttosport.

 

Afla mai multe despre: super liga europeisuperliga europeimircea lucescudinamo kiev 

viewscnt
Articole similare