Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu, remarci dure la adresa UEFA: ”Pentru o echipă din afara primelor cinci ligi ale Europei să ajungă în sferturi e ca şi cum ar cuceri trofeul”

Mircea Lucescu, remarci dure la adresa UEFA: ”Pentru o echipă din afara primelor cinci ligi ale Europei să ajungă în sferturi e ca şi cum ar cuceri trofeul”

Stranieri

Comentarii

Mircea Lucescu a oferit un interviu cotidianului rus, Sport Ekspress. Tehnicianul român a discutat despre monopolul pus de echipele mari asupra rundelor finale din Liga Campionilor. Lucescu învinuieşte UEFA pentru acest fapt şi nu se sfieşte din a critica organele de conducere ale fotbalului european.

Revenirea lui Mircea Lucescu în Ucraina a mers conform planului, până acum. Legenda de 75 de ani este lider în Ucraina, s-a calificat în şaisprezecimile Europa League şi va fi, probabil, desemnat cel mai bun antrenor din Liga Ucrainei, pe 15 februarie. Însă, tehnicianul român este nemulţumit de UEFA şi nu ezită să vorbească despre asta.

”Sincer, Liga Campionilor a fost creată pentru a marile cluburi, din campionatele importante. Se face totul pentru a se proteja interesele puterilor. Uitaţi, e aproape imposibil pentru restul şi să fie acolo! Pentru o echipă din afara primelor cinci ligi ale Europei, să ajungă în sferturi e ca şi cum ar cuceri trofeul. Sus sunt mereu aceleaşi formaţii. Ajax a fost o excepţie în urmă cu urmă cu doi ani. A atins semifinalele, dar este un exemplu izolat. Când începi din calificări, ai nevoie de 17 meciuri ca să te califici în finală. S-a dus vremea când Steaua şi Steaua Roşie câştigau Cupa Campionilor. La fel, ŢSKA Moscova, Zenit şi Şahtior învingeau odată în Cupa UEFA. După ce Cupa UEFA s-a transformat în Europa League, cluburile din Vest au devenit mai interesate, pentru că se plătesc mai mulţi bani şi în această competiţie.Trebuie să ne întărim propriile campionate, să le facem mai competitive. Numai aşa putem spera" a declarat antrenorul lui Dinamo Kiev.

Lucescu a câştigat 8 titluri de campion şi 6 cupe cu Şahtior şi speră să adauge listei trofeelor şi cu formaţia sa actuală, la finalul sezonului.

Afla mai multe despre: mircea lucescuuefa 

viewscnt
Articole similare