Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu se întoarce în fotbal: ”De la 1 iunie voi prelua o echipă. E mult mai bine acolo” Ce a ales Il Luce

Mircea Lucescu se întoarce în fotbal: ”De la 1 iunie voi prelua o echipă. E mult mai bine acolo” Ce a ales Il Luce

Stranieri

Comentarii

Mircea Lucescu şi-a încheiat socotelile cu echipa naţională a Turciei, iar acum a anunţat că este gata să preia o echipă de club. Chiar dacă, în iulie, va face 74 de ani, Il Luce este pregătit să înceapă o nouă aventură pe banca tehnică.

Naţionala Turciei nu va fi ultima echipă din cariera lui Mircea Lucescu. Tehnicianul a anunţat că de la 1 iunie se va întoarce la o echipă de club.

E mult mai bine la o echipă de club, acolo antrenezi efectiv, poţi să transmiţi modul tău de a antrena. La o echipă naţională, munca este diferită! Ai la dispoziţie doar câteva zile să încerci să motivezi jucătorii. Relaţia selecţionerilor cu jucătorii este esenţială, e nevoie de o relaţie de prietenie chiar, de înţelegere

Puteam foarte bine să stau şi să iau până la 1 august bani de la Federaţia Turcă, dar am preferat să mă eliberez mai repede. Acum, de la 1 iunie, pot prelua o altă echipă", spune Mircea Lucescu, la Protv.

DE CE S-A DESPĂRŢIT DE TURCI

Lucescu a explicat motivele care au stat la baza despărţirii sale de naţionala Turciei.

Am hotărât să promovez jucători tineri şi am promovat jucători tineri care erau foarte talentaţi, dar nu erau titulari la echipele lor de club. Eu am spus că prefer să am în echipă jucători tineri, de perspectivă, care nu joacă la echipele lor de club, decât jucători cu experienţă, care, la fel, nu joacă la echipele lor. În felul ăsta încerci să creezi un viitor pentru echipa naţională

Am avut o discuţie cu preşedintele federaţiei, în care i-am zis ori îmi prelungiţi contractul, iar echipa asta pe care am construit-o să mearga mai departe, ori plec. Şi mi-a spus că nu poate, că el nu va mai fi preşedinte, iar că noul preşedinte va veni şi cu un selecţioner nou. Atunci i-am zis că mai bine ne despărţim de acum şi să numească un antrenor care să înceapă şi să termine competiţia", a povestit Lucescu.

Afla mai multe despre: mircea lucescu,  

viewscnt
Articole similare