Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Mircea Lucescu şi Victor Piţurcă, adversari în marele derby Steaua - Dinamo. Meci uriaş pregătit de Ioan Andone la 40 de ani de la debutul său în Liga I

VIDEO | Mircea Lucescu şi Victor Piţurcă, adversari în marele derby Steaua - Dinamo. Meci uriaş pregătit de Ioan Andone la 40 de ani de la debutul său în Liga I

FCSB

Comentarii

24 martie 1979 este data în care Ioan Andone debuta în Liga I. Pe atunci în vârstă de doar 19 ani, fostul fundaş central juca primele sale minute pentru echipa de seniori de la Corvinul Hunedoara.

Astfel, pentru a sărbători 40 de ani de la debutul său în Liga I, Ioan Andone a pregătit un eveniment cu totul special la care vor participa cele mai importante nume din istoria fotbalului românesc.

În data de 24 martie, pe stadionul din Voluntari, Andone va organiza un meci Dinamo - Steaua, în care vor fi implicate nume uriaşe din generaţii diferite ale celor două echipe. În plus, marile surprize vor fi pe băncile tehnice. Mircea Lucescu o va pregăti din nou pe Dinamo, în timp ce, Victor Piţurcă va fi antrenorul steliştilor la meciul de pe 24 martie.

  • 37 de goluri a marcat Ioan Andone în cele 276 de meciuri jucate în Liga I
  • Corvinul Hunedoara, Dinamo, Elche şi Heerenveen sunt cele patru echipe la care a evoluat Andone în cariera de jucător

"Nea Mircea Lucescu m-a debutat, la un meci Corvinul cu Sportul Studenţesc, pe fostul Republicii, am intrat în locul lui nea Radu Nunweiller, era ceva pentru mine, eram în anul 4 de liceu. Vă daţi seama, când m-am întors în Hunedoara la şcoală, eram eroul liceului, debutasem în Liga 1. Vreau să facem un meci Dinamo - Steaua. Am vorbit cu Piţurcă, el e de acord, nea Mircea Lucescu mi-a promis că va veni şi el şi va sta pe bancă, dar el a zis că vrea să mai joace 10 minute.

Sper să vină şi Radu Ştefan, cu care am discutat la Roma şi primele lucruri le-am făcut, să vedem. Sunt puţin la dietă şi trebuie să îl rog pe Bergodi să mă primească la antrenament. Vreţi să şi jucaţi la meciul ăsta? Trebuie să joc. Mai multe generaţii, nu numai generaţia mea, că jucăm prea lent, ne e greu să ne mişcăm, dar o să vină din jucătorii mai tineri, mulţi pe care i-am antrenat la Dinamo şi am vorbit şi cu Victor Piţurcă şi a zis că invită şi el mai mulţi jucători.

După debut, m-am întors a doua zi la cursuri. Am plecat după meci cu trenul, pentru că eram anul 4 şi aveam Bacalaureatul şi voiam să dau la facultate, a fost emoţionant. Dintr-un oraş muncitoresc să ajung să debutez... Nu speram, dar asta s-a întâmplat şi datorită lui Mircea Lucescu. Mulţi dintre noi ne-am legat cariera de el, 10 ani de zile aproape am lucrat împreună, ba la Corvinul, ba la echipa naţională, ba la Dinamo. Şi-a pus amprenta asupra a ceea ce am devenit noi ca oameni" , a declarat Ioan Andone.

 

Afla mai multe despre: mircea lucescuvictor piturcasteauadinamo 

viewscnt
Articole similare