Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Rednic, dezvăluiri dureroase. "Puriul" a făcut arest ca să nu ajungă la Steaua: "M-au chinuit!"

Mircea Rednic, dezvăluiri dureroase. "Puriul" a făcut arest ca să nu ajungă la Steaua: "M-au chinuit!"

Fotbal intern

Comentarii

Antrenorul echipei Dinamo, Mircea Rednic, a dezvăluit, la aproape 40 de ani distanţă, chinurile prin care a trecut pentru că nu a vrut să semneze cu Steaua, în timpul armatei, atunci când juca la Corvinul Hunedoara.

Puriul susţine că a făcut inclusiv arest la acea vreme, împreună cu fostul său coleg de la Corvinul, Michael Klein, cu care avea să joace în cele din urmă la marea rivală a Stelei, Dinamo Bucureşti.

"S-au făcut nişte presiuni, eu şi Mişa Klein am făcut în aceeaşi perioadă armata, Mişa era mai mare ca mine, dar am intrat la Facultate amândoi, la Metalurgie, şi am fost în Armată. Atunci a fost o perioadă grea pentru mine şi Mişa, eram jucători de echipă naţională şi Steaua a încercat, ne-au chinuit… Steaua a încercat, ne-au trimis şi la arest, şi pe la Baia Mare. Norocul nostru că era un erou al muncii socialiste la Hunedoara, nu mai ştiu cum îl chema, şi el a intervenit pentru noi. Trei, patru zile, aproape o săptămână (n.r. - cât a stat în arest).

Nu ni se spunea clar de ce, era colonelul Roşu, pe care n-o să pot să-l uit niciodată. Dacă nu ne-a frecat şi ne-a chinuit, căram şi lenjerie, ne-au trimis şi la instrucţie, vai de capul nostru. Atunci chiar eram chinuiţi. Ţin minte că ne scoteau când era gerul cel mai mare şi ştergeam tunurile. Îţi dai seama să ştergi tunurile, să cureţi un metal de zăpadă la -10, -20 de grade? La Baia Mare era zăpada până la brâu. Au încercat atunci şi ne spuneau că trebuie să semnaţi la Steaua. Dar noi eram cu nea Mircea (n.r. Mircea Lucescu) şi plus că eu îmi doream să ajung la Dinamo, nu se punea problema.

A fost un moment în care am fost la limită. Dar fix atunci ne-au lăsat pentru că au fost mari presiuni. Hunedoara era oraş muncitoresc şi au făcut muncitorii scandal, l-au trimis pe „eroul muncii” să discute cu Ceauşescu, şi ţin minte că ne-au dat voie la meciul cu Dinamo. Jucam cu Dinamo şi atunci s-au făcut presiuni mari ca să ne lase. În armată, pentru că eram la facultate, făceam 9 luni. Au venit la Baia Mare după noi cu eroul muncii, Tripşa parcă îl chema.

Am fost în armată prima oară la Deva, apoi la Baia Mare, şi apoi iar am revenit la Deva. Dar eram urmăriţi. Era prin ’81 sau ’82. Noi eram titulari în echipa naţională. Ăia ne vedeau la televizor şi noi eram acolo. Ne chinuiau, dimineaţa, la 5:00 trezirea, ţin minte că ne mai lăsau seara acasă. Erau mulţi care erau de-ai noştri, mai aveam blaturi pe acolo, ţineau cu Hunedoara. Trebuia să luăm primul autobuz dimineaţa. Câteodată Mişa, căruia îi plăcea viaţa, îl vedeam că vine cu catarama într-o parte, cu vestonul despuiat, fugea după maşină. Ne-au cam chinuit acolo, au făcut presiuni ca să mergem la Steaua, dar a contat mult că nea Mircea a venit de la Dinamo", a rememorat Mircea Rednic, pentru doardinamo.ro.

Afla mai multe despre: rednic 

viewscnt
Articole similare