Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mirel Rădoi a anunţat obiectivul după victoria cu Honduras: "Pentru fotbalul românesc ar putea să însemne un nou început"

Mirel Rădoi a anunţat obiectivul după victoria cu Honduras: "Pentru fotbalul românesc ar putea să însemne un nou început"

Jocurile olimpice

Comentarii

Selecţionerul Mirel Rădoi a analizat meciul cu Honduras, în cadrul conferinţei de presă, şi a dezvăluit că a primit încurajări din partea altor delegaţii. Antrenorul vrea trei puncte din următoarele două meciuri pentru ca tricolorii să se califice.

Mirel Rădoi: "Pentru fotbalul românesc ar putea să însemne un nou început"

Selecţionerul e încrezător că o performanţă ca cea de la EURO U21 din 2019 ar putea fi repetată. Acum, el aşteaptă alte trei puncte după victoria cu Honduras. 

"Sunt sigur că jucătorii au trecut prin momente grele în aceste 21 de zile, au suferit unul alături de celălalt. Acest rezultat le dă încrederea de care au nevoie. Au arătat curaj şi personalitate, două calităţi la care noi, staff-ul, ţinem mult.

Pentru fotbalul românesc, aşa cum s-a întâmplat şi în urmă cu doi ani, ar putea să însemne un nou început. În seara asta, aceşti copii minunaţi au arătat că se poate. Prin unitate, prin sacrificiu, prin determinare. Poate nu a fost cel mai frumos joc, dar cu siguranţă au arătat că sunt luptători. Au arătat că pot câştiga împreună indiferent de unde vin, de la ce cluburi sunt.

Aş vrea să mulţumim tuturor delegaţiilor noastre de aici, încă de dimineaţă ne-au trimis mesaje de încurajare şi le urăm şi noi mult succes. Aşa cum am discutat cu ei în avion, noi deja suntem învingători cu toţii pentru că participăm la această competiţie. Înseamnă că în spate am realizat ceva. Faptul că suntem aici reprezintă răsplata a ceea ce am realizat în ultimii ani.

În momentul acesta sunt atât de bucuros încât nu pot compara Jocurile Olimpice cu nimic altceva din ce am trăit până acum.

Nu înseamnă că suntem deja caificaţi. Chiar dacă ne-am propus obiective măreţe, trebuie fiecare meci luat în parte. În primul rând, trebuie să mergem mai departe din grupă, asta înseamnă că trei puncte în următoarele partide ar aduce calificarea", a declarat selecţionerul României în cadrul conferinţei de presă de după meci. 

România - Honduras 1-0, la Jocurile Olimpice

România a învins, joi, la Kashima, cu scorul de 1-0 (1-0), reprezentativa Hondurasului, în prima etapă a Grupei B a turneului olimpic. Fotbaliştii au fost primii sportivi români care au intrat în competiţie la JO de la Tokyo.

România este prezentă la turneul olimpic de fotbal pentru prima oară după 57 de ani.

În celălalt meci al grupei, Noua Zeelandă a învins Coreea de Sud, tot cu 1-0.

Clasament: 1-2. România, Noua Zeelandă - 3 puncte, 3-4. Coreea de Sud, Honduras - niciun punct.

Următoarele partide din această grupă vor avea loc duminică, după următorul program:

Ora 11.00: Noua Zeelandă Honduras;

Ora 14.00: România - Coreea de Sud.

Afla mai multe despre: mirel radoiromania hondurasjocurile olimpiceromania jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare