Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mirel Rădoi a renunţat la 4 milioane de euro pentru a nu risca prietenia cu Olăroiu: ”Şeful clubului mi-a zis că sunt cel mai prost jucător pe care l-a avut”

Mirel Rădoi a renunţat la 4 milioane de euro pentru a nu risca prietenia cu Olăroiu: ”Şeful clubului mi-a zis că sunt cel mai prost jucător pe care l-a avut”

Special

Comentarii

Mirel Rădoi a renunţat la 4 milioane de euro pentru a păstra prietenia cu Cosmin Olăroiu, de care se simte foarte apropiat.

Atât în cariera de jucător, cât şi în cea de antrenor, Mirel Rădoi şi-a arătat de fiecare dată caracterul puternic. Într-un interviu pentru Telekom Sport, fostul selecţioner a vorbit despre câteva dintre valorile care îl definesc.

Mirel Rădoi a povestit în interviul cu Alexandru Săbău cum a preferat să renunţe la 4 milioane de euro pentru a păstra relaţiile excelente pe care le are cu Cosmin Olăroiu.

Cum a renunţat Mirel Rădoi la 4 milioane de euro pentru păstra prietenia cu Olăroiu

Pentru Mirel Rădoi, Cosmin Olăroiu a fost ca un părinte. Cei doi au început să colaboreze la FCSB, club la care au ajuns până în semifinalele Cupei UEFA, în 2006.

Ulterior, Cosmin Olăroiu a plecat la Al Hilal şi primul transfer pe care l-a făcut acolo a fost Mirel Rădoi, pentru care arabii au plătit 6 milioane de euro.

Apoi, cei doi au mai colaborat la Al Ain şi Al Ahli şi relaţiile dintre ei au devenit tot mai puternice odată cu trecerea timpului.

Prietenia care îl leagă de Cosmin Olăroiu l-a făcut pe Mirel Rădoi să renunţe la o sumă impresionantă, 4 milioane de euro, când cei doi erau la Al Ahli.

Cosmin Olăroiu a semnat cu Al Ahli în vara lui 2013 şi a insistat să fie transferat Mirel Rădoi, care a semnat un an mai târziu. Însă cei de la Al Ahli n-au fost foarte mulţumiţi de evoluţiile lui.

Drept urmare, cum Cosmin Olăroiu fusese cel care a insistat pentru transfer, n-a vrut să-l pună într-o situaţie delicată şi Mirel Rădoi a cerut rezilierea contractului.

Mai mult, n-a cerut niciun fel de compensaţie şi a renunţat astfel de diferenţa de bani pentru restul de contract. Adică în jur de 4 milioane de euro:

”Nu m-am gândit nicio perioadă, cum am fost pentru un prieten am renunţat la o sumă mare de bani, la Al Ahli, de exemplu. Pentru că eu mă gândesc în felul următor: pun în balanţă reseptul şi prietenia, şi banii.

Banii poţi să îi ai azi, nu îi mai ai mâine. Respectul şi prietenia poate să rămână toată viaţa. Prefer, indiferent că este vorba de sport sau afacere, nu vreau să am de-a face cu oameni când ne vedem să întoarcem capul.

Nu, prefer să pierd o sumă de bani, dar să ştiu că sunt prieten toată viaţa. Şi atunci, în momentul în care am simţit şi am avut o discuţie cu preşedintele clubului, la Al Ahli şi mi-a spus că s-ar fi aşteptat ca evoluţiile mele să fie mult mai bune, cum au fost la Al Ain sau Al Hilal, bun, în situaţia asta eu plec de la club.

Am renunţat, daţi-mi banii până în ziua de azi şi renunţ. Păi mi-a zis: ”tu ai contract, hai să găsim o variantă, să ne înţelegm la o sumă”. I-am zis: ”nu, pierd toţi banii!”

Mi-a zis râzând: ”pot să îţi spun ceva, să nu te superi, da, sigur, eşti cel mai prost jucător pe care l-am avut până acum la club”. Şi zic, cum adică? ”Păi da, tu în momentul de faţă renunţi la 4 milioane de euro”.

Dar i-am zis da, dar poate că pe Oli îl am prieten toată viaţa. El e un antrenor român, el m-a adus aici, nu aş putea să stau aici, să mă duc, să vin la antrenament, doar să particip şi să iau banii. Prefer să iau banii ăştia, pentru că am şi alţii, într-adevar, este o sumă mare pentru oricine, dar eu vreau să fiu prieten cu Oli toată viaţa”, a declarat Mirel Rădoi pentru Telekom Sport. 

Afla mai multe despre: mirel radoi 

viewscnt
Articole similare