Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mirel Rădoi şi Adrian Mutu, susţinuţi masiv înainte de meciurile naţionalelor din luna noiembrie: „Sunt nişte decizii curajoase” | EXCLUSIV

Mirel Rădoi şi Adrian Mutu, susţinuţi masiv înainte de meciurile naţionalelor din luna noiembrie: „Sunt nişte decizii curajoase” | EXCLUSIV
Comentarii

Selecţionata de seniori a României şi reprezentativa de tineret se află în faţa ultimelor meciuri din acest an. Dacă pentru reprezentativa lui Rădoi amicalul cu Belarus şi partidele din Nations League, cu Norvegia şi Irlanda de Nord, nu au o miză importantă, pe „tricolorii mici” îi aşteaptă o confruntare decisivă, cu Danemarca U21.

Mirel Rădoi şi Adrian Mutu, susţinuţi masiv înainte de meciurile naţionalelor din luna noiembrie: „Sunt nişte decizii curajoase”

Fost mare atacant al naţionalei României, cu 40 de selecţii şi 21 de goluri, Florin Răducioiu e încântat de cum arată lotul convocat de Mirel Rădoi pentru partidele cu Belarus, Norvegia şi Irlanda de Nord.

„Sunt câţiva jucători noi am văzut, mi se pare un lucru inteligent ca Ianis Hagi să joace la echipa de tineret pentru a ajuta pe băieţii de acolo, pe 'tricolorii mici', să se califice la Campionatul European. Eu cred că le dă şansa anumior jucători care nu au prea fost la echipa naţională să vadă ce înseamnă echipa naţională e un proces de întinerire. 

Probabil a fost o înţelegere între el şi Mutu, între Mirel Rădoi şi Mutu, pentru a spune exact ce jucători avea nevoie... eu, dacă ar fi fost după mine, l-aş fi convocat şi pe Denis Man la echipa naţională de tineret la 'tricolorii mici', pentru că cu cât mai buni din punct de vedere tehnic cu atât mai mari şanse am să câştig meciul cu echipa Danemarcei”, a declarat Florin Răducioiu pentru Telekom Sport. 

Situaţia lui Ianis Hagi nu îl îngrijorează deloc pe Răducioiu. Mijlocaşul lui Rangers nu a primit convocarea la prima reprezentativă şi a fost rezervă la cinci din ultimele şase meciuri ale scoţienilor.

„Este foarte tânăr şi are timp pentru a demonstra că are calităţi cu adevărat imense pentru a le pune în slujba echipei mari, sunt convins, eu îl cunosc pe Ianis, este un băiat foarte inteligent şi ştie ce are de făcut. Este un băiat foarte umil, unul care ştie ce înseamnă să munceşti, ştie faptul că, să te reîntorci la echipa naţională... tu ai fost adevăratul protagonist anul trecut, unul dintre protagoniştii la Campionatul European din Italia, şi ştii ce înseamnă echipa naţională de tineret, acolo trebuie să fii exemplul, liderul echipei în acest meci şi să ne ducă la calificare, asta trebuie să fie scopul şi obiectivul lui”, a adăugat fostul atacant. 

Nici faptul că Rădoi l-a ignorat pe Stanciu nu l-a surprins pe expertul Telekom Sport.

„E bine că aduce noi jucători... e adevărat, Stanciu nu prea a jucat şi cred că ţine cont, are nişte idei foarte clare în ceea ce priveşte randamentul jucătorilor la echipele de club. Sunt nişte decizii curajoase din partea lui şi sper să aibe dreptate”, a încheiat Florin Răducioiu.

Program România, luna noiembrie

  • Miercuri, 11 noiembrie, ora 19:00: România - Belarus (amical)
  • Duminică, 15 noiembrie, ora 21:45: Norvegia - România (Liga Naţiunilor)
  • Miercuri, 18 noiembrie, ora 21:45: Irlanda de Nord - România (Liga Naţiunilor)

Program România U21, luna noiembrie

  • Marţi, 17 noiembrie, ora 20:30: România U21 - Danemarca U21 (preliminarii Euro 2021)

 

Afla mai multe despre: radoimutuandoneraducioiu 

viewscnt
Articole similare