Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Misiune îndeplinită! Halep se califică în turul 3 la Roland Garros, după un meci mai greu decât se aştepta. Cu cine joacă pentru un loc în optimi

Misiune îndeplinită! Halep se califică în turul 3 la Roland Garros, după un meci mai greu decât se aştepta. Cu cine joacă pentru un loc în optimi

Tenis

Comentarii

Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-3, pe poloneza Magda Linette, locul 87 WTA, calificându-se în turul al treilea al French Open. Halep putea pune capăt meciului în două seturi, dar a ratat trei mingi de a încheia mai repede partida. Şi în decisiv, deţinătoarea trofeului se putea impune mai uşor, după ce a condus cu 5-1.

Simona Halep a fost nevoită să transpire din greu cu Magda Linette, o jucătoare care a etalat o evoluţie peste locul ei din clasament. Sportiva română a căutat agresivitatea de la prima minge, dar a jucat cu fluctuaţii, cu lipsă de inspiraţie pe alocuri şi a irosit numeroase momente de desprindere mai rapidă şi mai clară. Serviciul ei a fost sub nivelul arătat în ultima vreme, mai ales în primul set, când adversara a profitat de acest lucru. Per total, o evoluţie parcă mai slabă a numărului 3 mondial decât în primul tur, disputat cu Ajla Tomljanovic.

Linette a mizat pe o carte de totul sau nimic, a dat tare, a jucat pe margini, a riscat aproape la fiecare minge şi s-a apărat cu o mare risipă de energie. Jocul ei curajos a fost răsplătit cu mingi care au şters marginile terenului şi cu multe puncte direct câştigătoare. Totuşi, această foarte bună evoluţie nu a ascuns total unele deficienţe din jocul polonezei, însă entuziasmul şi dârzenia au ţinut-o în meci.

Magda Linette şi-a pierdut agresivitatea în decisiv, o dată cu resursele fizice. Deşi nu a renunţat niciun moment la luptă, ea nu a mai avut precizie şi forţă în lovituri, astfel că jucătoarea mai experimentată, mai bogată în bagaj tehnic, mai rezistentă şi mai rodată în astfel de meciuri s-a calificat în turul al treilea.

Însă consumul de energie în aceste prime două tururi, în care a întâlnit sportive destul de slab clasate, nu o pune într-o poziţie avantajoasă pe Simona Halep în drumul ei către apărarea titlului de anul trecut.

Românca a început cu break partida, consolidat cu serviciul. Apoi ea a avut trei mingi de un nou break, cel de 3-0, dar Linette s-a apropiat la 1-2, Halep a avut minge de 3-1, însă poloneza a reuşit break-ul şi a egalat. La 2-2, fostul lider WTA a avut 0-40 pe serviciul rivalei, însă a fost iar egalată. Jucătoarea română a reuşit în cele din urmă rebreak-ul şi părea că meciul a intrat pe făgaşul favoritei, când scorul a ajuns la 5-2. Linette nu a fost de acord să-i facă Simonei Halep viaţa uşoară şi a mai luat două ghemuri, înainte ca românca să pună "un" 6-4 pe tabelă, destul de chinuit, după 50 de minute de joc.

Setul al doilea a fost la fel de dificil pentru jucătoarea română. Halep a lăsat aceeaşi impresie că e în control, a reuşit break-ul la 1-1, apoi l-a păstrat până la 5-4, când a servit pentru meci. Înainte, la 5-3, ea a ratat o minge de set pe serviciul polonezei, apoi încă două pe serviciul ei. Linette s-a agăţat cu disperare de fiecare punct şi a reuşit să egaleze la 5. Demoralizată, sportiva din Constanţa nu a mai reuşit nimic în acest set, pe care l-a pierdut după 100 de minute de la start.

Halep a condus cu 3-0 în ultimul set, după două break-uri, înainte ca Linette să facă un rebreak. Jucătoarea din Constanţa a mai câştigat două ghemuri, apoi poloneza şi-a făcut prima dată serviciul în acest set şi a continuat să spere la victorie, cu un nou break. La 5-3, Halep a reuşit în sfârşit să pună capăt partidei, cu un rebreak, de 6-3, după două ore şi 11 minute.

Pentru calificarea în turul al treilea, Halep va primi un cec de 143.000 de euro şi 130 de puncte WTA.

În faza următoare, deţinătoarea trofeului va evolua cu Lesia Ţurenko din Ucraina, locul 27 WTA, sau cu Aleksandra Krunici din Serbia, locul 76 WTA.

Simona Halep - Magda Linette 6-4, 5-7, 6-3

Setul III

Game 9: Game, set şi meci. Halep face break-ul şi se califică în turul 3.

Game 8: BREAK Linette. Poloneza se încăpăţâneaţă să rămână în meci.

Game 7: Poloneza îşi face serviciul. Simona va servi pentru câştigarea meciului.

Game 6: Simona îşi confirmă break-ul şi este la un game de calificarea în turul al treilea.

Game 5: BREAK Simona Halep. Românca pare de neclintit în setul decisiv şi duce scorul la 4-1.

Game 4: Simona Halep îşi continuă jocul bun la serviciu, în acest act decisiv, şi se desprinde la 3-1.

Game 3: Magda Linette ţine aproape şi îşi face serviciul.

Game 2: Halep îşi confirmă break-ul şi se desprinde la 2-0. Jocul Simonei este mult mai solid în acest act decisiv.

Game 1: BREAK! Simona câştigă pe serviciul adversarei încă din game-ul inaugural.

19:00 | Începe setul al treilea, cu Magda Linette la serviciu.

Setul II

Game 12: SET Magda Linette! Poloneza îşi adjudecă actul secund şi avem decisiv, după ce Simona Halep a irosit trei mingi de set: una la scorul de 5-3 şi două la 5-4.

Game 11: Poloneza îşi confirmă break-ul şi preia conducerea în setul secund.

Game 10: BREAK Linette! Poloneza face break-ul şi rămâne în meci, salvând alte două mingi de meci ale Simonei.

Game 9: Poloneza îşi face serviciul şi reuşeşte să se menţină în meci, salvând o minge de meci a Simonei. A treia jucătoare a lumii va servi, acum, pentru câştigarea partidei.

Game 8: Simona Halep câştigă din nou la serviciu şi este la un game de câştigarea meciului.

Game 7: Game şi pentru Maga Linette, care se apropie din nou la un singur game de Simona. A treia jucătoare a lumii păstrează în continuare un break în faţă.

Game 6: Simona Halep îşi face, la rândul ei, serviciul, cedându-i adversarei un singur punct.

Game 5: Poloneza îşi face şi ea serviciul, dar Simona păstrează un break în faţă.

Game 4: Game câştigat greu de Halep. Sportiva noastră conduce cu 3-1

Game 3: BREAK Halep! Excelente retururile Simonei, care a pus-o în mare dificultate pe Linette, obligând-o să greşească. Halep conduce cu 2-1

Game 2:  Simona serveşte bine şi nu-i lasă nicio speranţă Magdei Linette. Al doilea game al setului merge către Halep

Game 1: Game pentru Maga Linette! Poloneza îşi face serviciul şi încheie game-ul printr-o lovitură superbă

A început setul secund.

Setul I

Game 10: SET! Simona Halep închide primul set, în 49 de minute de joc.

Game 9: Game pentru Linette pe propriul serviciu. Simona va servi pentru a doua oară pentru câştigarea setului.

Game 8: BREAK! Magda Linette face break-ul şi rămâne în primul set, după un retur excelent cu care a închis game-ul.

Game 7: BREAK! Halep calcă acceleraţia şi se desprinde la 5-2, urmând să servească pentru câştigarea actului inaugural.

Game 6: Simona Halep îşi confirmă break-ul şi se desprinde la 4-2, după un nou game foarte disputat. 13 erori neforţate a comis Simona până acum, în timp ce adversara sa, 12.

Game 5: BREAK şi pentru Simona: 3-2, după 26 de minute scurse din acest meci, unul de mare calitate până acum.

Game 4: BREAK pentru Linette. Poloneza reuşeşte primul ei break în acest meci şi restabileşte egalitatea.

Game 3: Game Magda Linette. Poloneza câştigă primul game în această întâlnire. Cu mare dificultate, însă, Halep irosind trei mingi de break.

Game 2: Simona Halep îşi confirmă break-ul şi se desprinde la 2-0.

Game 1: BREAK Halep! Simona face break-ul în game-ul inaugural.

19:20 | Începe meciul.

Simona Halep, deţinătoarea trofeului, s-a calificat în turul al doilea al French Open, după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 6-2, 3-6, 6-1, pe australianca Ajla Tomljanovici, locul 47 WTA.

Fostul lider mondial a început cu ceva probleme apărarea trofeului cucerit anul trecut la Paris. Un meci ce părea de încălzire s-a complicat în setul al doilea, şi din cauza scăderii în evoluţie a româncei, dar şi pe fondul unei evoluţii foarte bune a adversarei. Halep a câştigat până la urmă, fără să fie nevoită să apese butonul de panică.

La rândul ei, Magda Linette, a învins-o, marţi, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-2, pe portiva franceză Chloe Paquet, locul 166 WTA, beneficiară a unui wild card, calificându-se în turul al doilea al French Open.

Simona Halep, în vârstă de 27 de ani, nu a mai întâlnit-o niciodată, până acum, pe Magda Linette (27 de ani), care nu a reuşit să câştige niciun trofeu WTA, în cariera sa.

Simona Halep - Magda Linette. Posibilele adversare din turul al treilea

Dacă va trece de jucătoarea poloneză, Simona Halep ar urma să joace împotriva învingătoarei dintre sportiva sârbă Aleksandra Krunic, locul 76 WTA, şi ucraineanca Lesia Ţurenko, numărul 27 mondial, care se întâlnesc tot joi.

Simona Halep este deţinătoarea trofeului la French Open, turneu în finala căruia a mai jucat în 2014 şi 2017, dar a fost învinsă de Maria Şarapova, respectiv Jelena Ostapenko.

Afla mai multe despre: halep 

viewscnt
Articole similare