Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mitriţă intră în TOP 3! Cât încasează Craiova pentru transferul la New York City şi cu cine vor oltenii să-şi înlocuiască golgheterul

Mitriţă intră în TOP 3! Cât încasează Craiova pentru transferul la New York City şi cu cine vor oltenii să-şi înlocuiască golgheterul

Superliga

Comentarii

Transferul lui Alexandru Mitriţă la New York City a intrat în linie dreaptă, iar Craiova ar urma să încaseze aproape 8 milioane de euro în schimbul jucătorului care a înscris 13 goluri în acest sezon al Ligii 1.

În vârstă de 23 de ani, Mitriţă urmează să semneze un contract valabil până în 2023 şi va avea un salariu de peste 1 milion de euro în primul sezon, urmând ca suma să crească de la sezon la sezon.

Din informaţiile Telekom Sport, fotbalistul urmează să efectueze vizita medicală şi mutarea va deveni oficială astăzi.

Transferul lui Mitriţă - profit uriaş pentru Craiova

Mitriţă va deveni astfel al treilea cel mai scump jucător din Liga 1, fiind devansat doar de Vlad Chiricheş (plecat la Tottenham de la FCSB pentru 9,5 milioane de euro) şi Nicolae Stanciu (vândut de FCSB la Anderlecht pentru 8,2 milioane de euro).

Pentru Craiova, transferul lui Mitriţă reprezintă o afacere excelentă. Mijlocaşul a ajuns în Bănie în vara lui 2017, sub formă de împrumut, după care oltenii l-au achiziţionat definitiv de la Pescara pentru 800.000 de euro. Astfel, Craiova va face un profit de aproape 7 milioane de euro într-un singur an.

13 goluri a marcat Mitriţă în acest sezon al Ligii 1

Înlocuitorul lui Mitriţă la Craiova

Plecarea lui Mitriţă chiar înainte de startul sezonului de primăvară al Ligii 1 2018-2019 îl pune pe tehnicianul Devis Mangia într-o situaţie dificilă, în condiţiile în care internaţionalul român de 23 de ani era considerat cel mai bun jucător al echipei oltene.

Totuşi, Craiova are deja un plan de rezervă şi intenţionează să-l transfere pe Alexandru Ioniţă, de la CFR Cluj. Oltenii au mai fost interesaţi de Ioniţă şi în trecut şi vor să profite de faptul că fostul jucător al Astrei nu s-a impus în primul 11 al campioanei.

CFR Cluj a plătit un milion de euro pentru aducerea lui Ioniţă, în ianuarie 2018, iar acum ardelenii ar avea şansa să-şi recupereze investiţia.

Mitriţă la New York City, ca David Beckam la LA Galaxy

În cazul în care se face transferul, Mitriţă ar urma să fie încadrat la "Designated Players". Este vorba despre o regulă care le permite cluburilor să transfere jucători care să fie plătiţi în afara limitei de salariu.

Totul a plecat de la transferul lui David Beckham la Los Angeles Galaxy, din 2007. Sosirea lui "Becks" în State a schimbat sistemul. Americanii au decis că valoarea deosebită merită excepţii de la regulă, iar de aici a apărut "designated player rule". Mai exact, fiecare echipă din MLS are dreptul la trei jucători de acest gen, care sunt exceptaţi de la statutul obişnuit al celorlalţi.

Afla mai multe despre: mitritacraiovatransfer 

viewscnt
Articole similare