Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Momentul care putea debloca meciul România - Islanda 0-0: "De asta te-am întrebat. Ei trebuie să intervină!" | EXCLUSIV

Momentul care putea debloca meciul România - Islanda 0-0: "De asta te-am întrebat. Ei trebuie să intervină!" | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

În direct la Telekom Sport, Daniel Pancu (42 de ani) a spus cum crede, în opinia sa, că se putea debloca meciul România - Islanda 0-0, rezultat cu care tricolorii şi-au minimizat şansele de calificare la baraj.

Momentul care putea debloca meciul România - Islanda 0-0: "De asta te-am întrebat. Ei trebuie să intervină!" | EXCLUSIV

Invitatul lui Silviu Tudor Samuilă la Sport Report, Daniel Pancu a spus că liderii echipei naţionale, din teren, trebuiau să deblocheze meciul printr-un gest, un scandal prin care să-i trezească pe jucătorii tineri şi cu toţii să-şi dea seama de miza partidei.

Dacă învingea Islanda, România era la mâna ei pentru ultima etapă din preliminarii şi, cu o victorie în Liechtenstein, tricolorii îşi asigurau prezenţa la barajul pentru CM 2022: "De aia te-am întrebat de cartonaşe galbene, de agresivitate Asta a fost o echipă cuminte. Am fost pe stadion. Pune mâna, creează, fă un scandă. Dar asta nu o fac jucătorii tineri, liderii pe care ţi i-am spus mai devreme. Ei trebuie să intervină, îţi dai seama din teren", a spus Daniel Pancu, la Telekom Sport.

România - Islanda 0-0, în preliminariile CM 2022

Reprezentativa României a remizat, joi seară, pe stadionul Steaua, scor 0-0, cu selecţionata Islandei, într-un meci din penultima etapă a grupei J a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială. Înaintea ultimei etape, tricolorii sunt pe locul trei în grupă, la un punct diferenţă de locul doi, Macedonia de Nord. Ocupanta poziţiei a doua la finalul fazei grupelor va juca la baraj pentru CM.

Ianis Hagi a avut o bară în minutul 85.



Meciul s-a disputat fără spectatori.

România: 1. Niţă – 2. Raţiu, 6. Chiricheş-cpt., 5. Nedelcearu, 3. Toşca (11. Bancu ’67) – 23. Stanciu (21. Moruţan ’67), 18. R. Marin, 8. Cicâldău (9. Puşcaş ’86) – 14. Hagi, 7. Alibec (22. Ivan ’67), 19. Tănase (10. Maxim ’77). Selecţioner: Mirel Rădoi

Islanda: 13. E. Olafsson – 3. Samsted, 6. I. Bjarnason, 4. Gretarsson, 23. A. Skulason (5. Thorarinsson ’15) – 7. Bergmann Johannesson (9. Thrandarson ’90), 8. B. Bjarnason-cpt., 16. Thordarson (20. Helgason ’74) – 10. A. Gudmundsson (18. Ellertsson ’90), 19. S. Gudjohnsen (22. A. Gudjohnsen ’74), 11. Thorsteinsson. Selecţioner: Arnar Thor Vidarsson

Partida a fost arbitrată de rusul Serghei Karasev, ajutat de Igor Demeşko şi Maksim Gavrilin, iar al patrulea oficial a fost Kirill Levnikov. În camera VAR s-au aflat Vitali Meşkov, arbitru VAR, şi Serghei Ivanov, asistent VAR.

În aceeaşi grupă, Macedonia de Nord a învins în deplasare Armenia, scor 5-0 (goluri Trajkovski ’22, Bardi ’36, ’67 - penalti, ’90 - penalti, Ristovski ’79), şi Germania s-a impus cu 9-0 în meciul cu Liechtenstein (goluri Gundogan ’11 - penalti, Kaufmann ’20 - autogol, Sane ’22, ’49, Reus ’23, Muller ’76, ’86, Baku ’80, Goppel ’89 – autogol). În minutul 9, de la Liechtenstein a fost eliminat Hofer.

Clasamentul grupei, înaintea ultimei etape: Germania – 24 de puncte, Macedonia de Nord - 15 puncte, România - 14 puncte, Armenia - 12 puncte, Islanda - 9 puncte, Liechtenstein - un punct. Germania este calificată la CM din Qatar.

Ultima etapă programează, la 14 noiembrie, partidele Liechtenstein – Romania, Armenia – Germania şi Macedonia de Nord – Islanda, toate de la ora 19.00.

La Cupa Mondială merg direct câştigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Pentru celelalte trei locuri disponibile Europei vor lupta cele 10 ocupante ale locurilor secunde, plus cele mai bune două câştigătoare de grupe în Liga Naţiunilor care nu se află pe primele două poziţii în grupele preliminariilor CM. Tragerea la sorţi a barajului este programată la 26 noiembrie.

La barajul pentru CM vor participa 12 echipe, în 24 sau 25 martie 2022. Din cele 12 echipe la baraj, primele şase pe baza punctajului joacă primul baraj, într-o singură manşă, pe teren propriu. Celelalte patru echipe care vin de pe locul 2 în grupe plus cele două câştigătoare de grupe Liga Naţiunilor joacă meciul în deplasare.

În cazul calificării, cel mai probabil România nu va fi cap de serie, aşadar va disputa primul baraj în deplasare. Apoi, dacă vor învinge în primul baraj, tricolorii vor întâlni în barajul final câştigătoarea dintr-o partidă care pune faţă în faţă un cap de serie şi o echipă din locurile 7-12 în topul pentru baraj. Se va juca fie pe teren propriu, fie în deplasare, prin tragere la sorţi, într-o singură manşă, la 28 sau 29 martie 2022.

Afla mai multe despre: daniel pancuromaniaechipa nationalamoment 

viewscnt
Articole similare