Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Momentul în care Costel Gâlcă l-a băgat în şedinţă pe Marco Asensio: ”L-am luat deoparte în vestiar!”

Momentul în care Costel Gâlcă l-a băgat în şedinţă pe Marco Asensio: ”L-am luat deoparte în vestiar!”

Real Madrid

Comentarii

Costel Gâlcă a povestit o discuţie pe care a avut-o cu Marco Asensio, în perioada în care-l pregătea la Espanyol. Gâlcă susţine că a rămas impresionat de calităţile mijlocaşului lui Real Madrid.

Marco Asensio a fost antrenat de Costel Gâlcă în perioada decembrie 2015 - mai 2016. Mijlocaşul spaniol avea doar 19 ani şi era împrumutat de Espanyol de la Real Madrid. În mandatul lui Gâlcă, Asensio a fost jucător de bază, chiar dacă jocul său suferea uneori.

Gâlcă susţine că jurnaliştii îi cereau să-l treacă pe bancă, dar n-a ţinut cont de părerile lor. Antrenorul român spune că a avut o discuţie cu Asensio în care i-a transmis că are încredere totală în el. După acel sezon, Asensio a revenit la Real Madrid şi, uşor-uşor, a reuşit să devină un jucător tot mai des utilizat.

”Şi dacă-l pui să joace mijlcoşaş central, el îţi va juca la fel de bine şi acolo. Am văzut în el un sportiv serios şi matur (n.r. - avea 19 ani când era antrenat de Gâlcă), mi-a fost rar să întâlnesc un fotbalist atât de serios, care punea partea financiară în plan secundar. Planul sportiv conta cel mai mult. Avea un salariu foarte mare, câştiga şi din publicitate, deci era realizat din acest punct de vedere. Când l-am antrenat eu, el a traversat o pasă mai slabă, iar mass-media îmi sugera să-l las pe bancă. L-am luat deoparte în vestiar, am vorbit cu el şi i-am zis. "Oricum ai juca, tu vei fi în teren". L-a ajutat foarte mult apoi ce i-am zis”, a declarat Costel Gâlcă într-un interviu pentru ProSport.ro.

În acest sezon, mijlocaşul de 22 de ani a avut 40 de apariţii pentru Real Madrid, timp în care a marcat 10 goluri şi a oferit 5 assist-uri.

Afla mai multe despre: costel galcamarco asensioreal madridespanyol 

viewscnt
Articole similare