Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Momentul în care Gică Popescu şi Viorel Moldovan au fost la un pas de bătaie: ”Dacă nu ieşi afară, te rup!” | EXCLUSIV

Momentul în care Gică Popescu şi Viorel Moldovan au fost la un pas de bătaie: ”Dacă nu ieşi afară, te rup!” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Gică Popescu, fostul lider din defensiva ”Generaţiei de Aur”, a fost invitatul lui Silviu Tudor Samuilă la ”SportCast cu Sile”, un podcast Orange Sport realizat de Silviu Tudor Samuilă.

”Baciul” a povestit o întâmplare dintr-un derby Galatasaray - Fenerbahce, în care a avut un dialog aprins cu Viorel Moldovan, fostul său coechipier din perioada ”Generaţiei de Aur”.

Prieteni la naţională, inamici la echipele de club. Gică Popescu, pus în gardă de Viorel Moldovan: ”Îmi ţiuiau urechile!”

Duelurile dintre Galatasaray şi Fenerbahce sunt cunoscute dintotdeauna drept cele mai încinse meciuri din fotbalul turc. Cele două mari rivale se luptă şi în acest moment pentu primul loc în ţara Semilunei, iar lucrurile arătau la fel şi la sfârşitul anilor 90, când Gică Popescu juca la Galatasaray, iar Viorel Moldovan la Fenerbahce.

Popescu a rememorat un meci cu Fenerbahce, în care l-a avut adversar pe Viorel Moldovan. Acesta l-a şicanat pe ”Baci” de mai multe ori pe durata jocului, iar fostul veteran din defensiva grupării ”Cimbom” l-a avertizat pe un ton dur pe compatriotul său.

”Era o nebunie. Nu am luat coate în cap de la niciun atacant cum am luat de la Viorel. Atunci, nu erau rigorile alea cum sunt acum: ”Te-a văzut, te dau afară!” Luai pumni în cap...

De la Vio (n.r.- Viorel Moldovan) am luat 3-4 coate dure. Îmi ţiuiau urechile. La un moment dat m-am enervat, l-am înjurat şi i-am spus: <<Dacă nu ieşi afară, te rup!>>. Am dat în el rău de tot şi l-a schimbat.

Eu înţelegeam lucrurile astea. El îşi apăra clubul, era nebunia asta între Galatasaray şi Fenerbahce... În sinea mea apreciam lucurile astea. Normal că nu îmi doream să mi se întâmple mie, dar îmi plăceau jucătorii ăştia”, a spus Gică Popescu.

Gică Popescu şi Viorel Moldovan au fost coechipieri la echipa naţională la trei turnee finale: Campionatul Mondial din 1994, Campionatul Mondial din 1998, respectiv EURO 2000.

  • Viorel Moldovan a jucat doi ani la Fenerbahce (1998-2000), în timp ce Gică Popescu a bifat patru ani la Galatasaray (1997-2001)

Afla mai multe despre: generaţia de aurgalatasarayfenerbachegică popescuviorel moldovan 

viewscnt
Articole similare