Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Momentul în care Mircea Lucescu a intrat în conflict cu marele Ronaldo: ”L-am scos din echipă!”

Momentul în care Mircea Lucescu a intrat în conflict cu marele Ronaldo: ”L-am scos din echipă!”

Stranieri

Comentarii

Mircea Lucescu a rememorat pentru Rivista 11, o publicaţie din Italia, câteva dintre momentele pe care le-a trăit la Inter Milano. ”Il Luce” a pregătit-o pe Inter în timpul sezonului 1998-1999, dar a avut probleme cu starurile echipei.

Inter Milano a fost cea mai mare echipă pe care a pregătit-o Mircea Lucescu. Din păcate, n-a stat prea mult. A ajuns la Milano în ianuarie 1999 şi a antrenat până pe 21 mai 1999. Inter juca spectaculos, dar Mircea Lucescu avea probleme în a gestiona un vestiar plin de staruri, precum Ronaldo, Taribo West, Roberto Baggio sau Alvaro Recoba. Într-un interviu acordat publicaţiei ”Rivista 11”, Lucescu spune că Massimo Moratti construise o echipă formată din foarte mulţi jucători tehnici. Avea o obsesie mai ales pentru mijlocaşii ofensivi:

”Moratti avea fascinaţia sa pentru numărul ”10”, aveam patru astfel de jucători în echipă. Să-i fac să joace împreună era imposibil. Apoi, mi-a spus că am fost singurul care l-a înţeles pe Roberto Baggio şi că am fost antrenorul lui preferat. Inter a înscris 25 de goluri în 5 meciuri jucate acasă, am jucat un fotbal foarte ofensiv. Dar citeam în ziare că Lippi va ajunge în locul meu la sfârşitul sezonului. Apoi am decis să fac pasul înapoi, nu m-a demis Moratti. Eram la New York, am vorbit cu el la telefon şi i-am spus decizia mea. Apoi, Inter l-a luat pe Hodgson până când a venit Lippi”, a declarat Mircea Lucescu pentru Rivista 11.

Însă un vestiar plin de staruri provoacă şi probleme. Mircea Lucescu spune că marele Ronaldo nu avea niciun respect pentru colegi sau pentru antrenori. Brazilianul întârzia la antrenamente şi pleca des în ţara natală, unde participa la tot felul de petreceri. La un meci cu United, Lucescu l-a lăsat pe bancă, dar Ronaldo s-a supărat şi a plecat direct la aeroport. Fostul mare atacant brazilian era febleţea lui Massimo Moratti şi profita de acest statut:



”Am fost copleşit de personalitatea unor jucători. De exemplu, nu ar fi trebuit să accept ce făcea Ronaldo. El întârzia mereu la antrenamente, toată lumea ştia asta, dar nimeni nu a făcut nimic. Avea o relaţie specială cu preşedintele, care l-a admirat foarte mult. De asta am plecat. În Liga Campionilor, într-un meci cu Manchester United, l-am scos din echipă pe Ronaldo şi l-a introdus pe Ventola. El voia să joace, dar nu se antrena. Aşa că a mers direct la vestiare şi apoi a plecat la aeroport ca să plece în Brazilia. Oamenii de la club mi-au spus că l-au învoit pentru că avea mama bolnavă. În timpul Carnavalului a plecat din nou la Rio. Dar întotdeauna a fost o plăcere să-l văd jucând, era o plăcere absolută”, a mai spus Lucescu.

Afla mai multe despre: mircea lucescuinter milanoronaldo 

viewscnt
Articole similare