Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Momentul în care noul finanţator al Rapidului s-a decis să investească în clubul vişiniu: "Mi-am zis că e un semn!" Planul lui Angelescu

Momentul în care noul finanţator al Rapidului s-a decis să investească în clubul vişiniu: "Mi-am zis că e un semn!" Planul lui Angelescu

Fotbal intern

Comentarii

Afaceristul Victor Angelescu a ţinut astăzi prima conferinţă de presă după ce a preluat 40% dintre acţiunile clubului Rapid.

Acesta spune că negocierile abia s-au finalizat şi că va începe imediat treaba pentru a se asigura că echipa se va prezenta la cel mai înalt nivel în Liga a III-a şi va reuşi să promoveze.

Angelescu are planuri mari la Rapid şi vrea ca în cel mai scurt timp să înfiinţeze şi un centru de copii şi juniori puternic.

"Negocierile pentru preluarea a 40% din Rapid s-au încheiat acum o săptămână, am semnat şi oficial de acum încolo deţin 40% din acţiunile clubului.



Am găsit aici o echipă foarte frumoasă, o echipă foarte sudată. Am reuşit într-o perioadă destul de scurtă să creem un lot foarte competitiv pentru ceea ce va reprezenta sezonul de liga a treia.

Zic eu că trebuie ca într-o perioada foarte scurtă să ne organizăm şi la nivel de copii şi juniori.

Am ştiut că am venit la un club foarte mare, ştiu că este presiune pe absolut oricine, iar şi eu ca şi investitor şi absolut oricine din club ştie că avem ceva de demonstrat. Urmează un sezon foarte greu, iar eu, ca şi investitor, trebuie să arăt suporterilor Rapidului ce înseamna Rapidul şi trebuie să îl ducem acolo unde îi este locul.

Aşa că ştiu că presiune va exista, de asta am venit aici, sunt bucuros, sunt foarte mândru că am ajuns la Rapid. Şi sper eu să facem o treabă foarte bună şi peste un an să fim în liga a doua şi peste doi ani să fim unde ne este locul, adică în Liga 1, să ne batem la cupe europene şi la play-off
", a declarat Angelescu.

Ca Roman Abramovich: convins să investească după un meci
Victor Angelescu a vorbit şi despre momentul în care s-a decis să investească la Rapid. Dacă miliardarul rus Roman Abramovich s-a decis să investească în fotbal şi să o preia pe Chelsea după ce a văzut la televizor o dublă memorabilă între Real Madrid şi Manchester United, în Champions League, Angelescu s-a aflat într-o situaţie similară, păstrând proporţiile.

A decis să bage bani la Rapid după ce a văzut desfăşurarea de forţe de la meciul jucat de giuleşteni în primăvară cu CSA Steaua, pe Naţional Arena. Atunci, Academia Rapid s-a impus cu 3-1 în faţa a peste 35.000 de fani, iar suporterii Rapidului au făcut spectacol în tribune.

"Nu voiam sa preiau un club mare, ca să spun aşa, cu tradiţie. Şi am început acum şase luni ca şi investitor la alt club. Discuţii cu Rapidul au existat cred că de acum 6-7 luni. Am vorbit prin nişte cunoştinţe cu Daniel Niculae. De fapt, Daniel Niculae m-a abordat şi am vorbit despre posibilitatea preluării Rapidului, dar la momentul respectiv am refuzat.

Având prieteni comuni, eram la un meci de copii şi juniori, la un prieten comun, cu Daniel Niculae, şi tot spunându-mi hai lângă noi, hai la Rapid, de ce nu vii la un club mare? Tot aşa, frumos, încercam să îl refuz. Era cred cu vreo 3-4 zile înainte de meciul cu CSA Steaua.

M-am uitat la meci şi trebuie să spun că am rămas impresionat de ce s-a întamplat la acel meci. Mi-am dat seama că nu există o galerie ca a Rapidului în ţară, de departe cea mai frumoasă galerie.

Mi s-a părut atmosfera de la meci fantastică şi mi-am dat seama că am fost un pic naiv. Şi că dacă vreau cu adevarat să fac ceva în fotbal, trebuie să ajung la un club mare. Şi atunci mi-am zis că e un semn. Mi-am dat seama că Rapidul nu se poate refuza. Meciul Rapid - CSA Steaua m-a convins să vin alături de echipă
", a mai declarat noul finanţator al Rapidului.

Afla mai multe despre: angelescuinvestitor rapidplancsa steauaacademia rapidrapidpromovarefinantator rapid 

viewscnt
Articole similare