Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Moruţan, jackpot pentru FC Botoşani! Fotbalistul i-a adus un profit uriaş clubului lui Valeriu Iftime

Moruţan, jackpot pentru FC Botoşani! Fotbalistul i-a adus un profit uriaş clubului lui Valeriu Iftime

FC Botoșani

Comentarii

Olimpiu Moruţan (22 de ani) a fost o "afacere" extrem de profitabilă pentru FC Botoşani. Cornel Şfaiţer, preşedintele de la FC Botoşani în vremea când Moruţan a fost vândut la FCSB, a explicat câţi bani a încasat şi mai are de încasat clubul lui Valeriu Iftime de pe urma mijlocaşului cumpărat de Galatasaray.

Moruţan, jackpot pentru FC Botoşani! Câţi bani au intrat în conturile clubului de pe urma mijlocaşului

Galatasaray l-a cumpărat pe Olimpiu Moruţan de la FCSB cu 5,7 milioane de euro, însă Gigi Becali nu se va alege cu toată suma de transfer. O parte din bani vor ajunge la FC Botoşani, care are procent dintr-un viitor transfer al mijlocaşului ajuns gratis la echipă.

Cornel Şfaiţer, preşedintele lui Sepsi şi omul care era în conducerea Botoşaniului în momentul plecării lui Moruţan la FCSB, a explicat că echipa din Moldova a încasa aproape două milioane de euro de pe urma fotbalistului. Şfaiţer a explicat că FC Botoşani a primit un milion de euro, fără TVA, în momentul când Moruţan a fost cumpărat, apoi că Gigi Becali a mai plătit 400.000 de euro pentru a cumpăra o parte din procentele oprite de FC Botoşani dintr-un viitor transfer.

Acum, Şfaiţer a spus că FC Botoşani mai are 9% dintr-o eventuală revânzare a lui Olimpiu Moruţan, ceea ce va mai aduce încă 500.000 de euro pentru echipa lui Valeriu Iftime. Astfel, suma totală pe care Botoşaniul o va încasa pentru Moruţan este de 1,9 milioane de euro, un profit uriaş, având în vedere că fotbalistul a fost adus gratis. "La prima negociere eu am fost, a rămas şi cu procente. FC Botoşani a încasat un milion fără TVA la primul transfer (n.r. - cel de la FC Botoşani la FCSB). încă 20 la sută a fost la un viitor transfer, s-au mai cumpărat 11% cu 400.000 de euro, deci 1,4 milioane de euro au încasat. Au mai rămas 9%, deci undeva la 500.000 de euro. Un profit considerabil", a spus Cornel Şfaiţer, la Look Sport.

Galatasaray va plăti 4,2 milioane de euro pentru transferul lui Olimpiu Moruţan de la FCSB, iar dacă se vor califica în grupele Europa League turcii vor mai achita un bonus de 1,5 milioane de euro către echipa lui Gigi Becali. Astfel, suma încasată de FCSB va ajunge la 5,7 milioane de euro.

Afla mai multe despre: olimpiu morutanfc botosanijackpotfcsbtransfergalatasaray 

viewscnt
Articole similare