Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Motivul pentru care Adrian Mutu a ratat un transfer pe multe milioane la AS Roma! Cine s-a opus categoric mutării

Motivul pentru care Adrian Mutu a ratat un transfer pe multe milioane la AS Roma! Cine s-a opus categoric mutării

Stranieri

Comentarii

Potrivit presei din Italia, decăderea fotbalistului Adrian Mutu a coincis cu refuzul Fiorentinei de a-l lăsa pe "briliant" să meargă la AS Roma. Motivul a fost antrenorul care i-a marcat întreaga carieră fotbalistului român, italianul Cesare Prandelli.

Se întâmpla la finele sezonului sezonul 2008/2009. Internaţionalul român trecuse cu bine peste toate problemele pricinuite de scandalul "Cocaina" şi redevenise un jucător de clasă mondială. Avea 30 de ani, însă tot stârnea interesul formaţiilor de top ale Europei.

Antrenorul italian al celor de la AS Roma, de la acea vreme, Luciano Spaletti, avea nevoie de un jucător puternic pentru a-l înlocui pe brazilianul Amantino Mancini, lăsat să plece la Internazionale Milano. Primul care a fost de acord cu transferul lui Adrian Mutu la AS Roma a fost legendarul Francesco Totti, care îl cunoştea foarte bine pe fotbalistul român, alături de care îşi petrecuse vacanaele, în câteva ocazii. Ba mai mult, Totti a fost cel care spus că pune de la el un milion de euro, dacă este nevoie, pentru aducerea românului.

Mutu stă pe gânduri, nu şi Fiorentina. Preşedintele Pantaleo Corvino acceptă oferta de 20 de milioane de euro de la AS Roma, iar mutarea era gata să se realizeze. Informaţia s-a strecurat uşor printre străzile din Firenze, iar în timpul antrenamentelor, "trădătorul" Adrian Mutu simte pe pielea sa tratamentul colegilor. Este lovit din toate părţile. De data aceasta, Adrian Mutu se simte cel trădat.

Salvarea sa se numeşte, ca de fiecare dată, Cesare Prandelli, omul care l-a adus atât la Parma, cât şi la Fiorentina. Poate singurul antrenor care a ştiut să scoată din capriciosul fotbalist toate calităţile sale. Cesare Prandelli nu mai rezistă presiunii, se înfurie şi îşi apără "băiatul" cu fiecare ocazie, ba în faţa coechipierilor, ba în faţa presei. Prandelli descinde în forţă în birourile lui Corvino şi ameninţp cu demisia dacă Adrian Mutu pleacă la AS Roma. S-a dovedit o mutare inspirată a italianului. Corvino cedează şi înţelege că nu-l poate vinde pe Adrian Mutu. Pe 23 iulie 2009, Fiorentina face anunţul: "Adrian Mutu este şi va rămâne jucătorul Viola", povestesc cei de la Numero Diez.

După acel sezon, a început uşor, dar sigur, declinului fenomenului Adrian Mutu. A mai evoluat două sezoane la Fiorentina, iar în 2011 plecat la Cesena. Apoi, piteşteanul a mai evoluat pentru Ajaccio, Petrolul Ploieşti, Pune City şi ASA Târgu Mureş.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare