Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Motivul pentru care Adrian Rus nu s-a mai transferat în Superligă. Fundaşul riscă să piardă lotul pentru EURO 2024

Motivul pentru care Adrian Rus nu s-a mai transferat în Superligă. Fundaşul riscă să piardă lotul pentru EURO 2024

Fotbal

Comentarii

Fundaşul central Adrian Rus (27 de ani) este unul dintre preferaţii selecţionerului româniei, Edi Iordănescu.

Chiar şi atunci când era rezervă la Pisa sau la Pafos, Edi Iordănescu l-a chemat permanent la lot pe Adrian Rus, în preliminariile EURO 2024. A bifat două prezenţe, în partidele cu Andorra (4-0) şi Israel (2-1), însă alţi fundaşi n-au avut nici măcar această oportunitate.

  • Adrian Rus a fost preferat în detrimentul altor fundaşi, precum: Virgil Ghiţă, Alexandru Paşcanu, Ionuţ Nedelcearu sau Ionuţ Larie.

Adrian Rus ar putea rata EURO 2024 

În acest moment, Adrian Rus are şanse minime să mai prindă lotul pentru EURO 2024. A bifat doar două meciuri ca titular la Pafos, în ultimele opt etape de campionat, ceea ce nu poate să-l mulţumească pe selecţionerul Edi Iordănescu.

  • 19 meciuri a bifat Adrian Rus în tricoul echipei naţionale a României.

Aşadar, alegerea de a pleca de la Pisa la Pafos, sub formă de împrumut, nu pare cea mai inspirată. Jucătorii reamintiţi mai sus - Paşcanu (La Liga 2), Ghiţă (Polonia) sau Nedelcearu (Serie B) - joacă titulari meci de meci la echipele lor, în acest moment, în campionate mai puternice decât cel din Cipru.

  • Pafos trebuie să plătească 1.000.000 de euro în schimbul lui Adrian Rus, în vară, pentru un transfer definitiv.

Cluburile din Superligă, blocate de salariul mare

Potrivit informaţiilor oferite de playsport.ro, impresarul Victor Becali şi-ar fi dorit ca Adrian Rus să se transfere în Superligă, în vara lui 2023, însă nu s-a putut realiza acest lucru.

Formaţii precum FCSB, Universitatea Craiova şi CFR Cluj s-au interesat de soarta fundaşului central, dar s-au lovit de un impediment major: salariul jucătorului.

Sursa citată anunţă că Adrian Rus primeşte un salariu anual de 700.000 de euro la Pisa şi nu ar fi vrut să coboare ştacheta. Aşadar, niciun club din România nu şi-a arătat disponibilitatea de a oferi un asemenea salariu.

  • În Superligă, în acest moment, cel mai mare salariu îl primeşte Vlad Chiricheş, la FCSB: 400.000 de euro pe sezon.

Afla mai multe despre: adrian ruspafospisavictor becali 

viewscnt
Articole similare