Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Motivul pentru care Ciprian Tătăruşanu s-a retras de la naţională. EXCLUSIV | Ce le-a spus lui Nicolae Dică şi lui Mirel Rădoi

Motivul pentru care Ciprian Tătăruşanu s-a retras de la naţională. EXCLUSIV | Ce le-a spus lui Nicolae Dică şi lui Mirel Rădoi

Echipa națională

Comentarii

Nicolae Dică susţine că Ciprian Tătăruşanu le-a dezvăluit lui şi lui Mirel Rădoi motivul pentru care a ales să se retragă de la echipa naţională. Portarul lui AC Milan le-a spus că vrea să petreacă mai mult timp alături de familie, însă un motiv a fost şi vârsta.

Ajuns la 34 de ani, Ciprian Tătăruşanu a decis să se retragă de la naţională. Portarul lui AC Milan a făcut anunţul după 1-1 cu Irlanda de Nord, ultimul meci din grupele Ligii Naţiunilor. Nicolae Dică spune că Tătăruşanu i-a mărturisit şi motivul pentru care a luat această decizie.

Motivul pentru care Tătăruşanu s-a retras de la naţională. Ce le-a spus antrenorilor

Nicolae Dică a mărturisit că şi el a fost surprins de retragarea lui Ciprian Tătăruşanu. Secundul lui Mirel Rădoi susţine că a purtat o discuţie cu Tătăruşanu şi acesta i-a explicat că motivele pentru care se retrage sunt vârsta, dar şi faptul că vrea să petreacă mai mult timp alături de familie.

”Nu ştim ce se întâmpla, noi am vorbit cu el şi după joc, nu ne aşteptam la acest lucru şi a spus că se va retrage. E posibil orice, nu ştii ce se va întâmpla. (Dacă sunt şanse să revină) Şanse foarte mici, da! S-a gândit că are o vârstă, că era de atâta timp la echipa naţională, îşi dorea să fie alături mai mult de familie şi d-asta a luat această hotărâre. Nu din vina noastră şi nu putem să-i forţăm pe jucători să vină la naţională. Vom găsi, sunt jucători pe care i-am urmărit, alţi portari care au fost în lotul naţionalei la ultimele jocuri şi sperăm ca la jocuri să găsim soluţiile cele mai bune”, a dezvăluit Nicolae Dică la Telekom Sport.

Oficial, Tătăruşanu a spus că vârsta a fost motivul pentru care s-a retras

În scrisoarea oficială în care şi-a anunţat retragerea, Ciprian Tătăruşanu şi-a argumentat decizia prin faptul că va împlini 35 de ani şi că este timpul să lase locul şi altor portari, mai tineri:

”Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa naţională încă de la începutul acestui an. Până la 34 de ani, am jucat mai bine de un deceniu pentru România, cu onoare şi mândrie, de fiecare dată recunoscător pentru că sunt convocat şi pentru că pot cânta imnul purtând cel mai important tricou pentru mine. În curând voi împlini 35 de ani, aşa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie [...] Pur şi simplu cred că este timpul ca alţi portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naţionale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experienţă care pot face faţă oricând acestui rol”, se arată în scrisoarea lui Ciprian Tătăruşanu.

Ciprian Tătăruşanu are 73 de selecţii la echipa naţională şi în ultimii ani a fost titularul incontestabil din poarta României.

Afla mai multe despre: ciprian tatarusanu 

viewscnt
Articole similare