Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Motivul pentru care Daniel Pancu i-a oferit banderola lui Octavian Popescu + Concluzii după România U21 - Armenia U21

Motivul pentru care Daniel Pancu i-a oferit banderola lui Octavian Popescu + Concluzii după România U21 - Armenia U21

Echipa națională

Comentarii

Echipa naţională U21 a României a învins vineri seara, pe teren propriu, scor 2-0, echipa naţională U21 a Armeniei, într-un meci contând pentru grupa E a calificărilor pentru Euro U21 din 2025.

Pe stadionul Giuleşti, tricolorii lui Daniel Pancu au deschis scorul prin Vulturar, în minutul 37, iar Ştefan Baiaram l-a majorat în minutul 80. România U21 s-a impus cu 2-0 şi este pe locul 4 în grupa E, cu 3 puncte din două meciuri. Pe primele două locuri se află Elveţia (6 puncte) şi Albania, tot cu 6 puncte.

Următorul meci al naţionalei U21 se dispută marţi, 17 octombrie, la Sibiu, cu naţionala U21 a Finlandei.

"S-a trăit intens. Aveam nevoie de victorie, era lucrul cel mai important. Suntem cu toţii bucuroşi că am întrerupt această serie neagră. I-am felicitat pe jucători pentru multe momente ale jocului. Dacă avem ceva pozitiv bine de tot e faptul că şi în Albania, dar şi azi, numărul golurilor marcate de noi ar fi trebuit să fie 4-5 pe joc. De partea cealaltă, avem momente în care părem dezorganizaţi. Poate e şi normal. Trebuie să ţineţi cont de un lucru foarte important: echipa asta e nouă, echipa asta nu are jocuri amicale împreună. A intrat direct în jocuri oficiale, iar eu încă nu cunosc jucătorii foarte bine.

Azi au intrat bine de pe bancă, dar în Albania nu. Pozitiv e că nu am primit gol, Armenia a avut o singură ocazie mare, la acea bară. Trebuie să fim mult mai atenţi la finalizare, pentru că marţi ne aşteaptă un adversar de o cu totul altă talie în comparaţie cu Armenia. S-ar putea să avem ocazii mai puţine şi va trebui să fim atât de concentraţi, de răi şi de agresivi încât dacă avem o ocazie să marcăm două goluri.

Schimbările lui Rareş Ilie şi Mazilu? Sunt jucători pe bancă. Am simţit că am pierdut controlul, veneau multe mingi spre poarta noastră şi am zis să venim cu ceva nou şi proaspăt de pe bancă. Baiaram a intrat şi a marcat. Nu am fost nemulţumit de cineva, dar trebuie să ne gândim că avem un meci şi mai importan marţi.

Dar de ce surpriză că a fost Octavian Popescu căpitan? Fiind un grup pe care nu-l cunosc, am alcătuit un grup de cinci jucători mai cu experienţă, mai cu personalitate, care pot fi căpitani oricând. Mă decid în ziua meciului. Dacă îi cunoşteam mai puţin bine şi în Albania sunt convins că am fi avut 6 puncte acum.

Am văzut că Finlanda a câştigat cu 4-1 contra Albaniei. Ştiam că echipele nordice care la nivelul ăsta de vârstă practică un fotbal totbal, foarte ofensiv. Au evoluat foarte mult în ultimul timp, dar şi noi avem mijloacele noastre şi cred că va fi un meci frumos marţi în care să ieşim câştigători?

Atmosfera? În comparaţie cu jocurile Rapidului nu se compară, nu există. Meciurile din Bucureşti pentru naţionala U21 nu prezintă interes pentru public, din păcate. Sunt convins că vom avea parte de mai multă căldură la Sibiu sau oriunde altundeva în provincie. Eu am trăit-o cu U20 la Arad şi ne-am simţit extraordinar. Nu m-am gândit nicio clipă că sunt în Giuleşti, m-am gândit numai la jucătorii noştri, cum să-i ţin motivaţi în ziua jocului.

Se discută atât de mult pentru Tavi şi cred că-l afectează... e un jucător de mare talent, azi a oferit două assist-uri, chiar dacă au fost din corner. Mie oricum îmi plac fotbaliştii de talent. Am vrut să-i transmit un mesaj cu neconvocarea de la prima acţiune. El a înţeles foarte bine, e inteligent. Tavi Popescu, indiferent de nivelul la care joacă, în orice moment poate inventa ceva, fie că e o ultimă pasă şi îşi lasă un coleg singur cu portarul, fie cu o execuţie de-a lui", a spus Daniel Pancu, pentru PRO TV.

Afla mai multe despre: daniel pancuromânia u21octavian popescu 

viewscnt
Articole similare