Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Motivul pentru care Jamal Musiala a ales să reprezinte Germania. "Am avut o discuţie cu Low şi mi-a arătat clar drumul spre echipa naţională"

Motivul pentru care Jamal Musiala a ales să reprezinte Germania. "Am avut o discuţie cu Low şi mi-a arătat clar drumul spre echipa naţională"

Bayern Munchen

Comentarii

Tânărul mijlocaş al echipei Bayern München, Jamal Musiala (17 ani), a decis să joace pentru echipa naţională a Germaniei, în detrimentul reprezentativei Angliei, după o discuţie cu selecţionerul Joachim Low, informează lequipe.fr.

Tânărul de 17 ani a devenit, marţi, în meciul împotriva echipei Lazio (scor 4-1), cel mai tânăr marcator englez din Liga Campionilor, când a înscris golul al doilea al bavarezilor. Câteva ore mai târziu, el şi-a anunţat decizia de a juca pentru Germania.

"Am o inimă pentru Germania şi una pentru Anglia. M-am gândit mult la asta, dar până la urmă am ascultat sentimentul că ar fi o decizia corectă să joc pentru Germania", a spus Musiala, pentru televiziunea germană ARD.

Musiala, născut în Stuttgart, dintr-un tată anglo-nigerian şi o mamă germană, a jucat la juniori la Chelsea, din 2011, înainte de a se transfera la Bayern, în 2019 şi era eligibil să joace şi pentru Anglia.

El a reprezentat ambele ţări la nivel de echipe naţionale de juniori, dar a spus că o discuţie cu antrenorul Low a contribuit la decizia în favoarea Germaniei: "Am avut o discuţie foarte bună şi onestă cu Joachim Low. Ne-am întâlnit la Munchen şi mi-a arătat clar drumul spre echipa naţională".

La acea discuţie, a fost prezent şi directorul general al echipei germane, Oliver Bierhoff.

"Am fost impresionat de cât de bine au fost informaţi amândoi. Domnul Low a analizat foarte bine stilul şi punctele mele slabe. Mă vede în viitor în cea mai bună poziţie a mea, cea a mijlocaşului ofensiv", a adăugat Musiala.

Germania este calificată la turneul final al Campionatului European din acest an şi Low a spus că Musiala va fi convocat, luna viitoare, pentru toate cele trei meciuri de calificare la Cupa Mondială din 2022.

"Văd un potenţial imens în el. Evident, îl avem în vizorul nostru de ceva timp", a spus Low.

Germania va evolua cu Islanda, pe teren propriu, la 25 martie, înainte de a juca în România, trei zile mai târziu. De asemenea, Germania joacă în Macedonia de Nord, la 31 martie, tot în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din Qatar.

Jamal Musiala are o cotă de piaţă incredibilă pentru un puşti de 17, iar aceasta este în valoare de 24 milioane de euro, potrivit transfermarkt.

Afla mai multe despre: jamal musiala bayern munchen 

viewscnt
Articole similare