Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Motivul pentru care Joan Laporta l-ar putea convinge pe Haaland să semneze cu Barcelona. Şanse mari ca norvegianul să meargă pe Camp Nou

Motivul pentru care Joan Laporta l-ar putea convinge pe Haaland să semneze cu Barcelona. Şanse mari ca norvegianul să meargă pe Camp Nou

FC Barcelona

Comentarii

Joan Laporta a revenit ca preşedinte la Barcelona şi are ca obiectiv aducerea unui atacant de top pe Camp Nou, iar Erling Haaland este cea mai bună variantă pentru catalani.

În presa din străinătate s-a tot discutat despre faptul că Erling Haaland este pregătit de o nouă provocare după ce la Borussia Dortmund a demonstrat tot ce avea de arătat. O nouă provocare pentru atacantul norvegian ar fi un transfer la o echipă de top, iar primele cluburi care şi-au arătat interesul sunt Real Madrid şi Barcelona.

Şanse mari ca norvegianul să meargă pe Camp Nou

Şansele mari pentru ca norvegianul de 20 de ani să meargă pe Camp Nou vin datorită faptului că Mino Raiola, impresarul lui Haaland, a plecat alături de tatăl fotbalistului în căutarea unei echipe de top, unde Erling să se transfere şi să scrie istorie.

Primul club de pe această listă a fost FC Barcelona, semn că aceea ar fi destinaţia preferată a atacantului celor de la Borussia Dortmund, care ar fi de acord să îl lase pe norvegian să plece în schimbul sumei de 180 milioane de euro, bani care se vor împărţi în bonusuri în valoare de 20 şi 30 de milioane de euro pentru agent şi pentru tatăl jucătorului, iar restul de 130 milioane de euro ar rămâne clubului din Bundesliga.

La Barcelona, Raiola şi Alf-Inge, au stat de vorbă cu noul preşedinte al grupării catalane, Joan Laporta, care este în căutarea unui super atacant, iar Haaland ar fi cea mai bună alegere şi cel mai potrivit jucător care să evolueze alături de Leo Messi.

Motivul pentru care Joan Laporta l-ar putea convinge pe Haaland să semneze cu Barcelona

Motivul pentru care Joan Laporta l-ar putea convinge pe Haaland să semneze cu Barcelona este acela că în prima sa perioadă ca preşedinte al clubului, în 2003-2010, a demonstrat că nu îi este frică să facă achiziţii enorme atunci când se pot face transferuri, iar spaniolul a reuşit să convingă nume imense din fotbal care să vină şi să evolueze pe Camp Nou.

Printre fotbaliştii pe care Laporta a reuşit să îi aducă la clubul catalan se numără jucători precum Ronaldinho, Samuel Eto'o, Dani Alves, Zlatan Ibrahimovic şi Thierry Henry. Nume importante la acea vreme, care au venit pe Camp Nou, şi-au arătat valoarea şi au câştigat trofee importante, iar perioada respectivă a fost poate cea mai bună din istoria clubului de până atunci şi perioadă care a pus bazele erei lui Guardiola, Messi, Xavi, Iniesta şi compania, actuala cea mai bună perioadă din întreaga istorie a clubului catalan. 

Joan Laporta a ajuns pe Camp Nou ca preşedinte al clubului blaugrana cu promisiunea că îl va aduce pe David Beckham, unul dintre cei mai doriţi fotbalişti la acea vreme. Doar că englezul a ales-o pe Real Madrid, iar Laporta a venit cu varianta Ronaldinho (aproximativ 33 milioane de euro) care s-a dovedit a fi cea mai bună, brazilianul fiind considerat cel mai important fotbalist al clubului în perioada 2003-2006 şi unul dintre cele mai mari legende al fotbalului.

La scurt timp, pe lângă Rafa Marqueaz, Ricardo Quaresma şi Edgar Davids, la Barcelona, Joan a reuşit să îl aducă şi pe Eto'o (24 milioane de euro), iar cu aceştia a ajuns la un cumul de aproximativ 100 milioane de euro, sumă care la acea vreme era uriaşă. Printre aceştia au mai fost aduşi şi Deco, Maxi Lopez, Edmilson şi Giuly. Cu ajutorul acestor fotbalişti Barcelona a reuşit să câştige campionatul pentru prima dată după 5 sezoane, ceea ce a dat startul la crearea unui moment istoric.

După sezonul 2004/2005, Barcelona a reuşit să câştige în 2005/2006, cu o echipă mult mai înghegată şi plină de fotbalişti buni şi talentaţi cu doar două sosiri din postură de jucători liberi de contract (Ezquerro şi Mark van Bommel), La Liga, Supercupa Spaniei şi primul trofeu Champions League după o pauză destul de mare din sezonul 1991/1992.

În vara lui 2006, Barcelona a reuşit alte trei transferuri care au ridicat nivelul echipei, însă nu suficient pentru a reuşi o nouă performanţă majoră. Gudjohnsen (12 milioane de euro), Thuram (5 milioane de euro) şi Zambrotta (14 milioane de euro), au fost aduşi pentru a întări lotul, doar că în sezonul 2006/2007, catalanii au reuşit să trimufe doar în Supercupa Spaniei.

În 2007/2008 a apărut o nouă schimbare au fost transferaţi Thierry Henry, Yaya Toure, Eric Abidal şi Gabi Milito, dar aceştia alături de Frank Rijkaard nu au reuşit să mai câştige nimic. Olandezul care era la cârma echipei a fost demis, iar în locul său a venit Pep Guardiola, unul dintre cei mai buni antrenori din lume, o legendă ca fotbalist şi un manager care la acea vreme promitea multe.

În 2008/2009 un nou val de jucători a sosit la Barcelona, iar echipa reuşit un sezon foarte bun. Keita, Pique, Caceres, Dani Alves, Hleb şi Pinto au venit pe Camp Nou, iar în acel an, gruparea catalană a reuşit să trimufe în LaLiga, Cupa Regelui şi Champions League.

Ultimul an al lui Joan Laporta ca preşedinte al Barcelonei a însemnat şi anul în care şi-a asumat cele mai mari riscuri, iar acesta a cheltuit 108 milioane de euro, pentru transferul lui Ibrahimovic (69.5 milioane de euro), al lui Maxwell, Chygrynskiy, Kerrison şi a securizat un viitor transfer al lui David Villa pe Camp Nou.

La finalul campaniei sale, ca preşedinte al Barcelonei, Joan Laporta a câştigat LaLiga, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei şi Club World Cup.

Prin toate aceste reuşite, Joan Laporta ar putea să îl convingă pe Erling Haaland să semneze cu FC Barcelona şi să scrie istorie alături de Leo Messi pe Camp Nou. Atacantul norvegian este cotat la 110 milioane de euro, potrivit transfermarkt.

Afla mai multe despre: haaland 

viewscnt
Articole similare