Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Motivul pentru care Mirel Rădoi l-a titularizat pe Jovan Markovic. Explicaţiile selecţionerului

Motivul pentru care Mirel Rădoi l-a titularizat pe Jovan Markovic. Explicaţiile selecţionerului
Comentarii

Mirel Rădoi a explicat în conferinţa de presă motivul pentru care l-a titularizat pe Jovan Markovic, unul dintre cei mai slabi jucători de pe teren.

Mirel Rădoi a surprins la meciul cu Macedonia de Nord, încheiat 0-0. Forţat de gravele probleme de lot, selecţionerul României l-a titularizat în atact pe Jovan Markovic.

Soluţiile pe care le mai avea la dispoziţie pentru postul de atacant erau Dennis Man şi Andrei Cordea, însă Mirel Rădoi a ales varianta Jovan Markovic.

Motivul pentru care Mirel Rădoi l-a titularizat pe Markovic: ”Am crezut că e mai bine pentru noi”

Selecţionerul României susţine că a început meciul cu Markovic pe postul de atacant, deoarece calităţile sale se potriveau mai bine condiţiilor din teren.

Rădoi spune că atacantul de 20 de ani poate ţine mai uşor de minge, în contextul în care se aştepta ca Macedonia de Nord să atace încă din primul minut. În plus, Markovic are calităţi care se pliază mai bine pe un teren greu, aşa cum a fost cel de la Skopje:

”Am văzut la antrenamentul oficial starea gazonului, nu era una foarte bună. Cumulând informaţiile pe care le aveam despre Macedonia de Nordm am crezut că titularizarea lui Marko este mult mai benefică pentru noi decât pe poziţia aia să apară Dennis Man, Cordea sau Sorescu.

Pentru că aveam nevoie de cineva să se poată bate cu fundaşii central, în contextul în care noi nu puteam să construim din cauza terenului sau pe un pressing ultraofensiv al celor din Macedonia. Undeva între linii să poata să vină Markovic, care are capacitatea de a ţine mingea şi după aceea să atacăm spaţiile cu cele două extreme.

Nu a funcţionat de foarte multe ori lucrul acesta, dar cred că nici lui, nici nimănui în seara asta (n.r. aseară) nu le putem spune ceva la nivel de determinare.

E clar că, în situaţia asta, Markovic mai are de jucat la echipa de club, mai are să se antreneze, nu e momentul oportun pentru el, dar sunt sigur că în următoarele partide va arăta mult mai bine, şi pentru Craiova, cat şi pentru echipa naţională”, a comentat Mirel Rădoi.

Afla mai multe despre: markovic 

viewscnt
Articole similare