Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Motivul pentru care Roberto Mancini l-a schimbat pe Donnarumma în minutul 89

Motivul pentru care Roberto Mancini l-a schimbat pe Donnarumma în minutul 89galerie foto

Pariuri sportive

Comentarii

Italia este una dintre cele mai frumoase echipe de la Euro 2020. În faza grupelor, „Squadra Azzura” nu a oferit doar mostre de fotbal total, concretizate cu trei victorii fără gol primit, ci şi poveşti de viaţă.

După 3-0 cu Turcia în primul meci şi 3-0 cu Elveţia în a doua rundă, echipa antrenată de Roberto Mancini a întâlnit Ţara Galilor. Aşa cum era de aşteptat, italienii au controlat confruntarea şi au deschis scorul încă din prima repriză, prin Matteo Pessina. La zece minute după pauză, Ethan Ampadu, unul dintre cei doi fundaşi centrali galezi, a fost eliminat. 

Elevii lui Mancini au ridicat piciorul de pe acceleraţie, cu gândul la meciul din optimile de finală, şi se părea că nu se va mai consemna niciun eveniment notabil până la ultimul fluier al lui Ovidiu Haţegan, dar în minutul 89 s-a întâmplat ceva care i-a mirat atât pe jurnalişti, cât şi pe fani.

Mancini a folosit cea de-a cincea înlocuire pentru a-l scoate de pe teren pe Gianluigi Donnarumma şi a-l introduce între buturi pe Salvatore Sirigu, de la Torino, portarul de rezervă. Pe moment, nimeni nu a înţeles care a fost raţiunea schimbării, iar suporterii italieni s-au temut că Donnarumma se accidentase.

Totul s-a lămurit la câteva minute după meci, când presa a făcut legătura dintre gestul antrenorului şi un interviu acordat de acesta site-ului FIFA, în care recunoştea că unul dintre cele mai mari regrete ale sale din prodigioasa carieră de jucător este că nu a bifat niciun minut la Campionatul Mondial din 1990, deşi se afla în lot. „Având în vedere că mi-am început cariera la echipa naţională de foarte tânăr, aş fi putut să joc cu Italia la patru Cupe Mondiale şi patru Campionate Europe. Şi mi-aş fi dorit să pot!”, a spus Mancini.

A folosit 25 de jucători din 26

Dacă nu ar fi jucat acele câteva minute contra Ţării Galilor, probabil că Sirigu nu ar fi prins nicio secundă la Euro 2020, aflându-se în postura lui Mancini, de acum 31 de ani. În cele trei meciuri din faza grupelor, selecţionerul Italiei a folosit 25 din cei 26 de jucători convocaţi pentru turneul final. Doar Alex Meret, al treilea portar, nu a intrat pe teren.

„Sunt foarte fericit pentru această victorie, mai ales că am folosit opt jucători noi”, declara antrenorul „Squadrei Azzura” după al treilea succes din grupe. Italia a ajuns la unsprezece victorii consecutive fără gol primit. Această performanţă se datorează în foarte mare parte lui Roberto Mancini, care a preluat o echipă căzută din toate punctele de vedere, în urma ratării calificării la Cupa Mondială din 2018.

Aşa cum s-a văzut din episodul schimbării lui Donnarumma cu Sirigu, Mancini este un foarte apropiat de fotbalişti, iar fotbaliştii îl răsplătesc jucând fiecare meci cu determinare maximă. Italienii şi suporterii neutri speră ca „azzuri” să ajungă cât mai departe la Euro 2020, turneu pentru care există numeroase oferte Superbet la pariuri sportive în România.

Băgat în poartă pentru că avea mâinile mari

Salvatore Sirigu (34 de ani) ar fi vrut să fie atacant, dar nu putea depune mult efort din cauza faptului că suferea de astm. Când avea 11 ani, antrenorul de la grupa de copii de la Veneţia i-a observat palmele neobişnuit de mari şi i-a spus că este bun de portar. A jucat la Palermo până în anul 2011, când a fost transferat de Paris Saint-Germain.

A fost în lot la Euro 2012, dar nu a jucat niciun minut. Primii doi portari ai italienilor erau Gianluigi Buffon şi Morgan De Sanctis. În 2014, la Cupa Mondială, a profitat de accidentarea lui Buffon şi a jucat contra Angliei (2-1). A mai prins un meci la Euro 2016 (1-0 cu Irlanda) tot datorită indisponibilităţii lui Buffon

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: euro 2020manciniitaliapariuri 

viewscnt
Articole similare