Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Motivul pentru care Ronaldo a plecat de la FC Barcelona: "Eu îmi doream să rămân, dar clubul nu mă aprecia"

Motivul pentru care Ronaldo a plecat de la FC Barcelona: "Eu îmi doream să rămân, dar clubul nu mă aprecia"
Comentarii

Ronaldo Nazario a fost foarte aproape de a rămâne la FC Barcelona. Agentul brazilianului de la acea vreme a povestit motivul plecării lui "Il Fenomeno" de pe Camp Nou.

Ronaldo Nazario a plecat de la Barcelona în 1997 şi s-a transferat la Inter Milano.

Motivul pentru care "Il Fenomeno" a plecat de la Barcelona

Giovanni Branchini a fost cel care a intermediat transferul lui "Il Fenomeno" de la Barcelona la Inter Milano. Fostul agent a declarat într-un documentar pentru cei de la Sky Sports cum a plecat brazilianul de pe Camp Nou.

"Au fost câteva zile de negocieri, au fost, de asemenea, avocatul şi vicepreşedintele Barcelonei, Gaspart. Diferenţa pe care au subestimat-o a fost clauza, care a fost însă decisivă. Într-o noapte l-am luat pe Ronaldo de la hotelul unde stătea Barcelona şi am mers acasă la mine, cu partenerul meu, Carlo Pallavicino. Am avut o întâlnire în care dacă Barcelona prezenta un contract curat, am fi semnat.

Şi dacă nu, ce facem? Era un dosar mic cu echipe precum Lazio, Inter şi Rangers. Noi nu am avut nimic împotriva prelungirii cu Barcelona, dar nu am vrut contracte de imagine şi alte complicaţii. Dacă vrei ca un canal de televiziune să plătească o parte din contract, ok, atât timp cât ne plăteşte taxele. Nu am vrut să facem ceva care să pună în pericol cariera celui mai important jucător din lume. El a trebuit să intre în lupte care nu-l preocupau", a adăugat Giovanni Branchini.

"Am dat mâna cu antrenorii Barcelonei, am cerut permisiunea de a dat un telefon şi l-am sunat pe Moratti să-i spunem că ne-am înţeles cu Barcelona. Trebuia să fie o conferinţă de presă unde Barcelona anunţa acordul, dar, din păcate, lucrurile nu au corespuns.
La început am crezut că e vorba despre o neînţelegere, apoi mi-am pierdut cumpătul şi au spus Domnilor, ne confruntăm cu această insultă adusă inteligenţei noastre, nu există motiv pentru a-l expune pe Ronaldo la această umilinţă"
, a povestit Giovanni Branchini pentru cei de la Sky Sports.

Ronaldo Nazario voia să mai rămână pe Camp Nou

Într-un interviu acordat celor de la DAZN, Ronaldo Nazario a explicat faptul că îşi dorea să rămână pe Camp Nou, dar nu a fost apreciat suficient de Barcelona şi a fost nevoit să plece.

"Am semnat reînnoirea contractului la finalul primului şi singurului meu sezon la Barcelona. Apoi, am plecat în vacanţă în Brazilia. După 5 zile, cei de la club m-au sunat să-mi spună că nu pot continua cu reînnoirea înţelegerii. Nu a depins de mine, eu voiam să rămân la Barcelona, dar clubul nu mă aprecia aşa cum trebuie. Mi-ar fi plăcut să continui să joc pentru Barcelona", a declarat Ronaldo Nazario.

În cariera sa, Ronaldo Nazario a mai jucat în Europa la PSV, Real Madrid şi AC Milan. Potrivit celor de la transfermarkt, pentru "Il Fenomeno" s-a achitat în total pentru transferurile făcute suma de 99.5 milioane de euro. Atacantul brazilian a marcat 358 de goluri în carieră şi a evoluat în 550 de meciuri pentru cluburi şi echipa naţională. 

Afla mai multe despre: ronaldo barcelona inter milano il fenomeno 

viewscnt
Articole similare