Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Motorsportul şi-a suspendat activitatea până la 31 martie. Anunţul făcut de federaţie

Motorsportul şi-a suspendat activitatea până la 31 martie. Anunţul făcut de federaţie

Sporturi cu motor

Comentarii

Federaţia Română de Automobilism Sportiv a anunţat suspendarea tuturor competiţiilor de motorsport până la 31 martie, ca urmare a unei şedinţe de ultimă oară a Biroului Executiv. Decizia intră în vigoare chiar de astăzi, iar un nou anunţ va fi făcut în funcţie de evoluţia pandamiei, anunţă forul automobilistic printr-un comunicat de presă.

"FRAS decide amânarea tuturor competiţiilor automobilistice de pe teritoriul României până la 31 martie, deşi există etape care, la acest moment, au toate avizele necesare desfăşurării, aşa cum este cazul Promo Rally, a primei etape din CNVC2, a primelor două etape din CN de Time Attack şi a două evenimente restricţionate de off-road. Un calendar cu noile date de desfăşurare va fi prezentat în urma consultării cu organizatorii", a anunţat federaţia pe site-ul oficial.

Pe lângă etapele care trebuiau să aibă loc până la 31 martie, FRAS a anunţat că au fost amânate şi etapa de Super Rally, de la Galaţi, programată pe 4 martie, dar şi etapa de drift, de la Bucureşti, programată pentru perioada 25-26 aprilie. Startul Campionatului Naţional de Raliuri ar putea fi şi el afectat, Raliul Bucovinei, runda joker din 2020, putând fi reprogramată pentru 5-6 iunie, însă decizia se va lua sub rezerva reanalizării situaţiei în următoarea perioadă.

"Nu îmi plac ştirile astea, am făcut tot ce am crezut că se poate face pentru a păstra sportul auto funcţional, dar cred că prevenţia e cea mai bună acum şi nu aş putea să trăiesc cu gândul că dorinţa noastră comună de a face motorsport poate aduce, involuntar, expunerea şi îmbolnăvirea sportivilor sau spectatorilor. Partea frumoasă este că în cel mai scurt timp vom lansa Campionatul Naţional de Digital Motorsport, dedicat în primul rând sportivilor noştri licenţiaţi care ştim că s-ar putea plictisi acasă în perioada care urmează", a declarat preşedintele FRAS, Norris Măgeanu.



Federaţia Română de Automobilism Sportiv a mai stabilit şi o serie de măsuri obligatorii pentru organizatorii de etape, după cum urmează:

Federaţia stabileşte următoarele măsuri obligatorii, care se adaugă la cerinţele Caietului de sarcini pentru organizatorii de competiţii din 2020:

– să stabilească legături directe cu autorităţile de sănătate publică locale şi naţionale, precum şi cu furnizorul local de servicii de sănătate pentru eveniment.
– evitarea aglomerării de persoane şi respectarea numărului maxim permis la eveniment (eşalonarea sosirilor, devierea plecărilor, minimizarea adunării la instalaţiile sanitare, ariile de distribuţie de alimente şi apă, păstrarea de locuri libere între participanţi/spectatori).
– în locaţia evenimentului, trebuie să existe suficiente provizii pentru personalul şi participanţii la eveniment, cum ar fi produse de dezinfectare a mâinilor, care conţin cel puţin 60% alcool, prosoape şi şerveţele de hârtie, coşuri de gunoi.
– stabilirea unor zone de izolare la faţa locului pentru a proteja ceilalţi participanţi în cazul persoanelor care prezintă febră şi alte simptome tipice ale infecţiei cu COVID-19 în timpul evenimentului.
– să cunoască unitatea medicală unde poate fi tratat orice participant al evenimentului care manifestă simptome asemănătoare COVID-19 şi cum va fi transportat.
– să solicite participanţilor înscrişi la eveniment să nu participe dacă au simptome tipice ale infecţiei cu COVID-19.
– să fie în legătură cu direcţiile de sănătate publică şi să faciliteze schimbul de informaţii despre toţi participanţii simptomatici.

Afla mai multe despre: motorsportfrassuspenare 

viewscnt
Articole similare