Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mourinho, uimit de un tricolor! Portughezul s-a interesat de el după meci. Impresarul confirmă: "M-a chemat, că a făcut imposibilul"

Mourinho, uimit de un tricolor! Portughezul s-a interesat de el după meci. Impresarul confirmă: "M-a chemat, că a făcut imposibilul"
Comentarii

Marele tehnician Jose Mourinho a antrenat mai mulţi fotbalişti români de-a lungul timpului, printre care Adrian Mutu, Cristian Chivu sau Denis Alibec, iar ultimul care i-a atras atenţia a fost portarul naţionalei României, Ionuţ Radu. Într-o intervenţie la Telekom Sport, impresarul Giovanni Becali a dezvăluit ce discuţie a purtat cu tehnicianul lui Tottenham.

România U21 a reuşit performanţa, în 2019, de a ajunge până în semifinalele EURO U21, iar liderul naţionalei a fost portarul Ionuţ Radu, care se află într-o formă bună. Un moment crucial pentru tricolori a avut loc în preliminarii, atunci când actualul component al naţionalei lui Mirel Rădoi a apărat un penalty cu Portugalia, în deplasare, care a făcut diferenţa în clasamentul final. De altfel, meciul bun făcut de Ionuţ Radu l-a făcut pe Jose Mourinho să-l întrebe pe impresarul Ioan Becali cine e tânărul portar român. 

Tricolorul care i-a stârnit curiozitatea lui Jose Mourinho: "M-a chemat, că a făcut imposibilul"

Ionuţ Radu încă îşi aşteaptă rândul la Inter, acolo unde postul de titular e ocupat de Handanovic. Românul a apărat constant, ultima dată, pentru Genoa, dar rămâne cu momentele de vis de la naţionala U21. 

În campania de calificare la EURO U21 2019, fostul fotbalist de la Dinamo a fost printre cei mai buni tricolori, iar totul a culminat cu penalty-ul apărat în Portugalia, în faţa naţionalei care ameninţa calificarea directă a tricolorilor lui Mirel Rădoi la turneul final din Italia şi San Marino. 

Giovanni Becali a făcut o analiză asupra naţionalei României şi a dezvăluit că Jose Mourinho s-a interesat de Ionuţ Radu: "Contra Portugaliei, în 2018, cu un jucător eliminat, cu Rădoi antrenor, că el a calificat echipa, am rezistat din minutul 70, în zece oameni, apărând acel avantaj. Ceea ce nu am arătat acum (n.r. - în Armenia - România 3-2). Pe baza acelei semifinale am crezut că putem avea o echipă naţională mare, cu care să avem rezultate. Nu am avut şi nu o să avem. 

După meci (n.r. - cu Portugalia), m-a chemat Mourinho. M-a întrebat despre Ionuţ Radu, că a făcut imposibilul", a declarat Ioan Becali pentru Telekom Sport. 

VIDEO Penalty-ul apărat de Ionuţ Radu, care l-a făcut curios pe Jose Mourinho

Giovanni Becali: "Mutu a avut un handicap mare la EURO U21"

"Dacă stăm să analizăm ce a făcut Rădoi la turneul final şi ce a făcut Mutu la turneul final, Mutu a avut un handicap mare, mă gândesc la jucat care i-a avut. I-a lipsit un singur jucător în care el credea, Costache de la CFR, credea că e vârful lui, dar nu e vârf, joacă 9 fals, un 11, un 10 jumătate.

Am jucat cu Olanda, nu că am luat un punct, puteam să-i batem, am avut două ocazii în repriza a doua, puteam să-i batem, e adevărat că puteam primi şi noi gol în prima repriză, dar puteam să batem Olanda. 

Am fi putut să batem Germania cu puţin tupeu şi cu jucătorii obosiţi, aşa am auzit că mulţi erau obosiţi", a mai spus Giovanni Becali pentru Telekom Sport.  

Ionuţ Radu a făcut pasul de la U21 la naţionala mare a României, dar, pentru moment, a pierdut lupta pentru postul de titular în faţa lui Florin Niţă. Fostul căpitan al tricolorilor mici nu a jucat pentru Inter în acest sezon, în timp ce ex-portarul FCSB-ului e punct fix la Sparta Praga. 

 

 

Afla mai multe despre: ionut radutricolori jose mourinhofotbalist roman jose mourinhojose mourinhoionut radu romaniaionut radu jose mourinhoionut radu transferjose mourinho romania 

viewscnt
Articole similare