Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mourinho ”vinovat” pentru cele patru Ligi câştigate de Real Madrid: ”A refăcut spiritul de campion al echipei”

Mourinho ”vinovat” pentru cele patru Ligi câştigate de Real Madrid: ”A refăcut spiritul de campion al echipei”

Real Madrid

Comentarii

Aitor Karanka, fostul secund al lui Mourinho la Real Madrid, crede că portughezul a pavat drumul madrilenilor spre cele patru UCL câştigate în decurs ce cinci ani.

Aitor Karanka, fost jucător la Real Madrid, dar şi secund în perioada Jose Mourinho, a acordat un interviu pentru ESPN în care a subliniat importanţa pe care a avut-o tehnicianul portughez, în drumul Realului spre cele patru UEFA Champions League câştigate ulterior, în decurs de cinci ani.

”In anii care au urmat după plecarea noastră din club s-au câştigat patru trofee ale UEFA Champions League. Iar eu sincer, cred că o parte din ”vină” a avut-o şi Jose Mourinho, precum şi fotbaliştii care au jucat atunci. Nu s-a putut câştiga acest trofeu atunci când Mourinho era acolo, dar sunt fericit că s-a întâmplat după” a subliniat Aitor Karanka.

”Mourinho a venit după ani de zile în care Real Madrid nu reuşea să treacă nici măcar de faza optimilor de finală în Liga Campionilor. În chiar primul an, am atins faza semifinalelor. Eliminarea lui Pepe contra Barcelonei pe Bernabeu ne-a costat atunci foarte mult, mai ales că Barca era fantastică sub comanda lui Guardiola. Mourinho a pus bazele acelui spirit câştigător al echipei” a mai completat Aitor Karanka.

Trei sezoane a antrenat portughezul pe Estadio Santiago Bernabeu, perioadă în care a găsit un Real Madrid pierdut în umbra eternei rivale, FC Barcelona. A cucerit trei trofee, inclusiv o Cupă a Regelui Spaniei după 18 ani, chiar în faţa formaţiei lui Guardiola. Ulterior, a dus Real Madrid de trei ori la rând în semifinalele Ligii Campionilor, după 8 ani în care formaţia blanco nu trecuse de faza optimilor de finală. Mourinho a câştigat un titlu în Spania, cu cel mai mare punctaj din istorie şi cu cel mai bun atac din toate timpurile în fotbalul iberic. 

Afla mai multe despre: jose mourinhoaitor karanka 

viewscnt
Articole similare