Experiențe împreună.
You are here:

MTS anunţă că premierile restante urmează să fie plătite. Nu mai puţin de 650 de sportivi şi 250 de antrenori îşi vor primii banii pentru performanţe

MTS anunţă că premierile restante urmează să fie plătite. Nu mai puţin de 650 de sportivi şi 250 de antrenori îşi vor primii banii pentru performanţe

Diverse

Comentarii

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a aprobat angajarea şi plata premierilor restante pentru performanţele obţinute la competiţiile internaţionale, suma totală ridicându-se la 18 milioane lei, din care 12 milioane de lei au fost deja achitate.

 S-au făcut, astfel, plăţile pentru 650 de sportivi şi 250 de antrenori, specialişti, colective tehnice, participanţi la peste 100 de competiţii sportive internaţionale, în total 18 federaţii sportive naţionale aflate în aşteptare, unele chiar si de 2-3 ani.
 
“Este un lucru pe care mi l-am asumat ca ministru, am spus că premierea sportivilor este o prioritate zero pentru mine, că vom încerca să găsim soluţii pentru restanţele istorice la nivelul premierilor, restanţe ce datau de câţiva ani la nivel de minister. Este un efort uriaş din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, mai ales în vremurile acestea speciale pe care le trăim, însă mă bucur că este pentru prima dată când toate federaţiile sportive naţionale au cel puţin un referat de premiere aprobat. Vreau să se înţeleagă faptul că MTS apreciază toate performanţele sportive, munca sportivilor şi antrenorilor, însă la aceste premieri avem, din păcate, o problemă de natură legislativă, care ţine de felul în care este interpretată legea, tocmai de aceea, în acest moment, când putem vorbi, practic, de un moment zero, când am ajuns cu plăţile la zi, considerăm că este oportună corectarea HG 1447/2007”, a declarat Ionuţ Stroe.

Premierea a fost aprobată în urma analizei direcţiei de specialitate din cadrul MTS, ţinându-se cont de respectarea legislaţiei sportive naţionale, nivelul şi amploarea competiţiilor la care s-au obţinut performantele respective, nivelul de dificultate competiţională prin numărul de sportivi străini participanţi per probă sau categorie şi, nu în ultimul rând, nivelul de recunoaştere internaţională al disciplinei respective. Au existat şi situaţii care, conform analizei propunerilor de premiere, acestea nu au fost eligibile, din cauza mai multor motive, fiind returnate pentru  remedieri.

Au fost premiate următoarele: Federaţia Română de Tenis de masă, Federaţia Română de Scrimă, Federaţia Română de Karate, Federaţia Română de Triatlon, Federaţia Română de Wushu Kungfu, Federaţia Română de Kempo, Federaţia Română de Dans Sportiv, Federaţia Română de Culturism, Federaţia Română de Karate Kyokushinkai–IKO 2, Federaţia Română de Chanbara, Federaţia Română de Modelism, Federaţia Română de Powerlifting, Federaţia Română de Radioamatorism, Federaţia Română de Fotbal-Tenis, Federaţia Română de Taekwondo ITF, Federaţia Română de WUKF, Federaţia Română de Arte Marţiale , Federaţia Română de Karate Tradiţional.

În luna decembrie 2019, MTS a deblocat încă o parte dintre premierile restante, suma depăşind atunci 6 milioane lei, care au mers către performerii din 14 discipline sportive olimpice, 2 discipline sportive neolimpice, dar recunoscute de Comitetul Olimpic Internaţional, ambele restante din 2018. De asemenea, s-au acordat atunci premieri şi la două discipline sportive neolimpice, una fiind restantă din 2018.

viewscnt
Articole similare
FOTO Nu-ti dai seama care e mama. Sotia unui fotbalist celebru seamana leit cu fiica de 21 de ani