Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Muntenegru - România 0-1. Ţucudean aduce victoria la Podgorica. Băieţii lui Contra termină grupa pe locul 2, dar pică în urna a 4-a valorică

 Muntenegru - România 0-1. Ţucudean aduce victoria la Podgorica. Băieţii lui Contra termină grupa pe locul 2, dar pică în urna a 4-a valoricăgalerie foto

Echipa națională

Comentarii

Contra rămâne neînvins în 2018 şi duce naţionala României pe locul 2 în grupa de calificare din Liga Naţiunilor. România a învins la Podgorica cu 1-0, la capătul unui meci bun, tranşat de reuşita lui George Ţucudean.

România a început foarte bine partida de la Podgorica şi a pus presiune din start pe naţionala ţării gazdă. Pe un teren care a arătat excelent, formaţia lui Cosmin Contra a controlat autoritar startul de joc. A dominat şi şi-a creat primele şanse importante de gol ale meciului prin Claudiu Keşeru şi George Ţucudean.

Excelent aşezată în teren, cu atitudine şi energie suficientă cât să pună aproape de fiecare dată pe picior greşit defensiva gazdelor, România s-a apropiat de poarta lui Petkovic. În primele 20 de minute, tricolorii au tras de 6 ori la poarta adversă şi au avut o posesie superioară muntenegrenilor. Dar, mai mult decât atât, aproape fiecare duel individual a fost tranşat de băieţii în galben. Încă accidentat, dar extrem de energic, parcă mai implicat ca niciodată, excelentul motivator Cosmin Contra a stat mereu cu gura pe elevii săi şi le-a împrumutat stilul său arţăgos. Prin urmare, ”tricolorii” au avut 45 de minute foarte bune la Podgorica, în care şi-au creat ocazii, au dominat şi au trecut în câteva rânduri uşor, pe lângă gol.

Un gol care a venit spre finalul primei reprize, atunci când norocul a jucat în sfârşit în tabăra noastră. Ţucudean a şutat de la 20-25 de metri, balonul a sărit în faţa lui Petkovic, iar portarul gazdelor a scăpat apoi mingea în poarta.

Repriza secundă a fost mult mai echilibrată, dar gazdele nu au dat emoţii prea mari tricolorilor. A venit însă o fază ciudată la care centralul german a dictat penalty, iar muntenegrenii aveau marea şansă a remizei. N-a fost să fie, pentru că Ciprian Tătăruşanu a respins şutul lui Jankovic şi Muntenegru-România s-a încheiat 0-1.

Un rezultat care o păstrează pe România pe locul 2 în grupă. Din păcate, tricolorii pică în urna a patra valorică.

Clasament final

1.Serbia     11-4 14p
2.România    8-3 12p
3.Muntenegro  7-6 7p
4.Lituania     3-16 0p

În celălalt meci al grupei: Serbia - Lituania 4-1 (Zulpa ag 51, Mitrovici 58, Prijovici 71, Ljajici 74 / Petravicius 64)


LIVE Muntenegru - România 0-1 (Ţucudean 44) 


Muntenegru: Petkovic - Marusic, Kopitovic, Simic, Vesovic - Ivanic, Kosovic - Jankovic, Mugosa, Jovovic - Beqiraj

România: Tătăruşanu - Cr. Manea, Săpunaru, Moţi, Toşca - Anton, Stanciu - Chipciu, Keşeru, Maxim - Ţucudean


5 minute de prelungire pentru acest meci

Min 71: Muntenegru ratează lovitura de la 11 metri. Ciprian Tătăruşanu parează şutul lui Jankovic

Min 70: Penalty pentru gazde. Chipciu şi Săpunaru îl fac sandwich pe Mugosa. Centralul german dictează lovitură de la 11 metri. 

Min 66: Înghesuială în careul nostru, Mugosa are poziţie e şut, dar Moţi apare la timp

Min 63: Chipciu primeşte de la Manea şi trage, dar portarul gazdelor respinge din nou

Min 59: Keşeru trage bine, Petkovic e din nou la post şi îşi mai spală din păcate

Min 58: Şut al lui Chipciu, dar portarul Petkovic reţine fără probleme

10 minute scurse din repriza a doua. Muntenegrenii au ieşit cu o altă faţă de la cabine, dar momentan, băieţii lui Contra stau bine în teren.

Min 46: A început repriza secundă

Pauză la Podgorica: Conducem şi suntem lideri în grupă la pauză! 

Min 43: Gooooooooool România!!!! Ţucudean şutează, are noroc, balonul loveşte gazonul în faţa portarului Petkovic care scapă mingea în poartă. Conducem cu 1-0, absolut meritat, dar printr-un gol norocos!

Min 37: Şut puternic al lui Jovovic, mult peste poartă

Min 33: Keşeru din nou în faţa porţii! Trimite din cădere, dar şutul este prea slab pentru a-i pune probleme lui Petkovic

30 de minute excelente pentru România. 55% posesie pentru naţionala lui Contra, 7 ocazii de gol, 6-1 pentru tricolori raportul şuturilor şi 124 de pase reuşite.

Min 25: Prima acţiune periculoasă a gazdelor. Beciraj intră în careu şi centrează periculos, dar Toşca face un meci bun şi din punct de vedere defensiv. Cel puţin până în acest moment. Cornerul produce puţină panică, pentru că masivul Kopitovic reia ameninţător, dar Tătăruşanu continuă să fie şomer.

Min 18: Acţiunea şi ocazia. România îl pune în dificultate pe Petkovic, portarul gazdelor trimite în corner şutul bun al lui Chipciu. În urma cornerului, Keşeru, reia pe lângă poartă, după o minge trimisă inspirat de Stanciu din corner.

Min 17: Keseru!!! Aproape de gol vârful de la Ludogorets! S-a infiltrat excelent în careu şi a tras cu sete. Balonul a lovit din păcate doar plasa laterală. Foarte bună atitudinea tricolorilor. Deşi accidentat, Cosmin Contra trăieşte meciul în picioare

Min 15: Toşca e din ce în ce mai prezent în ofensiva noastră. Fundaşul lui PAOK se desprinde de Marusic, centrează şi Ţucudean loveşte mingea din apropierea careului mic. Din păcate, nu o loveşte atât de bine, iar Petkovic scapă fără gol primit. România se bucură de un prim sfert de oră foarte bun la Podgorica

10 minute bune pentru România în Muntenegru. Trupa lui Contra e excelent aşezată în teren şi pare să facă faţă fizic duelurilor intense cu masivii fotbalişti al gazdelor. Stanciu este fotbalistul care coordonează întreaga echipă şi care până acum controlează mijlocul terenului. Ţucudean pare capabil să se bată cu puternicii fundaşi centrali ai Muntenegrului. Un sistem de joc care oferă o altă faţă a tricolorilor. Echipa este mult mai reactivă şi mult mai periculoasă decât în debutul de meci cu Lituania

Min 4: Şut bun al lui Paul Anton, balonul nu trece departe de poarta lui Petkovic. Început bun al tricolorilor la Podgorica. Atitudine excelentă şi combinaţii rapide care pun mari probleme defensivei gazdelor. 

Min 3: Combinaţie excelentă între Stanciu şi Ţucudean. Atacantul de la CFR reia de la marginea careului de 6 metri, dar balonul trece pe lângă poartă. România a început meciul foarte sus. Băieţii lui Contra s-au instalat în terenul muntenegrenilor

Min 1: A început meciul de la Podgorica. Terenul arată bine


(EXCLUSIV) Avem echipa de start a ”tricolorilor”. Acesta este 11-le ales de selecţionerul Cosmin Contra: Tătăruşanu - Cr. Manea, Săpunaru, Moţi, Toşca - Anton, Stanciu - Chipciu, Keşeru, Maxim - Ţucudean


UPDATE 21:27 Plouă mult în continuare, dar stadionul se prezintă în condiţii foarte bune. ”Tricolorii” s-au grăbit să intre la vestiare după ce au efectuat mişcările de încălzire.


UPDATE 21:15 Andrei Vochin a intervenit în direct la Telekom Sport în cadrul emisiunii Sport Report cu Dan Udrea şi a dat asigurări că partida Muntenegru - România se va juca.

”Plouă torenţial, e cod roşu de ploaie până la 11 seara, dar suprafaţa e extraordinară. Meciul se joacă singurul semn de întrebare este legat de fulgere şi de tunete. Adică partida poate fi oprită o perioadă de timp. Dacă mă întrebi pe mine, 99% se joacă.

S-au luat în discuţie şi alte variante, încă de la şedinţa tehnică de azi dimineaţă. Dacă e nevoie, s-ar putea juca la prânz la ora 1-2, dar numai dacă este cazul.

Jucătorii mai tehnici care se bazează pe joc la firul ierbii, pot fi într-adevăr dezavantajaţi. Dar nu e chiar atât de grav, nu se compară cu terenul de la barajul cu Slovenia de acum câţiva ani. Suprafaţa de joc, repet se prezintă excepţional. Vom vedea cine se va adapta pe această suprafaţă mai bine. Gazonul este pus pe rulou, ei au investit bani mulţi, chiar prea mulţi din ce ne-au zis ei nouă. Cei care administrează stadioanele din România ar trebui să pună mâna pe telefon de mâine şi să-i întrebe pe oamenii ăştia cum au făcut” a explicat Andrei Vochin la Telekom Sport


UPDATE 21:00 Elevii lui Cosmin Contra au ieşit deja la încălzire

UPDATE 20:28 Oficialii partidei au decis să monitorizeze evoluţia vremii până la ora de start a partidei, disputarea acesteia depinzând de dispariţia fulgerelor şi absenţa unor precipitaţii abundente. Din informaţiile obţinute de Telekom Sport prin intermediul trimisului special Ovidiu Ionescu, din pacate la ora meciului Muntenegru - România sunt anunţate fulgere, cel mai probabil în intervalul 21-23

UPDATE 20:12 Avem primele imagini din vestiarul României

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vestiarul nostru e gata! Muntenegru - România, 21:45, Pro TV #HaiRomania

A post shared by Echipa naţională a României (@echipanationala) on


UPDATE 20:04 Plouă din nou abundent, dar meciul se joacă, este oficial. Totuşi, partida va fi întreruptă dacă intensitatea fulgerelor va creşte, ca măsură de siguranţă pentru integritatea jucătorilor. De subliniat că terenul arată foarte bine, deşi a plouat intens. De altfel, organizatorii au făcut eforturi mari pentru a îndepărat apa de pe teren.


 

UPDATE 18:55 Din informaţiile reporterului Telekom Sport de la faţa locului, Ovidiu Ionescu, partida Muntenegru-România se joacă!


UPDATE 18:40  Muntenegrenii trebuie să scoată urgent apa de pe teren - sunt porţiuni în care mingea nu sare - şi să verifice instalaţiile electrice. O mare problemă sunt descărcările electrice, motiv pentru care arbitrii se tem pentru integritatea jucătorilor. O nouă inspecţie a terenului urmează să fie făcută la ora 20:00 - ora Românie.

La această oră sunt 14 grade Celsius la Podgorica, ploaia s-a mai domolit, astfel că sunt şanse ca meciul să se joace.


UPDATE 17:58 În Muntenegru este cod roşu de ploaie şi furtună, iar în Podgorica continuă să plouă torenţial. Există riscul ca partida să nu se dispute în această seară, dacă ploaia va fi la fel de intensă, dar o decizie în acest sens va fi luată cu o oră şi jumătate înaintea partidei, adică la 20:15 - ora României. În cazul în care arbitrii vor considera că terenul nu poate permite disputarea meciului, partida va fi programată peste 24 de ore. Potrivit prognozei, ploaia s-ar opri în această noapte.

În cadrul emisiunii Sport Report, corespondentul Telekom Sport la Podgorica, Ovidiu Ionescu, a oferit informaţii de ultimă oră.

La ora 11:00, după o ploaie uşoară, suprafaţa de joc se prezenta în condiţii bune. Însă, după cantităţile mari de apă căzute în această seară, calitatea gazonului ar putea fi foarte afectată:


UPDATE 16:52  Plouă torenţial cu mai puţin de cinci ore rămase până la startul partidei. Foarte probabi, gazonul va fi extrem de moale la ora meciului şi le va pune mari probleme celor 22 de jucători. În plus, e greu de crezut că arbitrul va permite disputarea partidei, dacă şi la ora meciului va ploua la fel.

UPDATE 12:44 La Podgorica a început să plouă uşor, însă veştile sunt bune pentru ora partidei, fiind şanse ca ploaia să se oprească. Tricolorii au ieşit la clasica plimbare din ziua meciului, care a durat aproximativ jumătate de oră.

UPDATE 11:30Vreme înnorată la Podgorica cu aproape 10 ore înainte de startul partidei Muntenegru - România.


UPDATE 17:00 | Arbitrul german Felix Zwayer va conduce meciul de la Podgorica. Arbitri asistenţi au fost desemnaţi Thorsten Schiffner şi Marco Achmuller, arbitri adiţionali au fost nominalizaţi Tobias Stieler şi Sascha Stegemann, iar al patrulea oficial va fi Christian Gittelmann.

Zwayer (37 ani) este arbitru internaţional din 2012 şi va conduce în premieră naţionala României. Neamţul a arbitrat, însă, mai multe echipe de club din competiţiile noastre interne. A fost prezent la centru la partida Rapid - Heerenveen 1-1, din 9 august 2012, în turul al treilea preliminar al Europa League, şi a condus şi meciul Aalborg - Steaua 1-0, din 27 noiembrie 2014, din grupele Europa League.


Partida de la Podgorica se joacă la ceva mai mult de un an distanţă de la eşecul, 0-1 înregistrat pe acelaşi stadion de naţionala pregătită pe atunci de Christoph Daum.

Jovetic marca atunci golul victoriei pentru reprezentativa pregătită de Ljubişa Tumbakovici, în returul din preliminariile Cupei Mondiale, o campanie de calificare pe care România a terminat-o pe poziţia a patra.

Duelul pentru locul 2 din Liga Naţiunilor de marţi va fi a cincea întâlnire directă dintre cele două reprezentative. Fiecare a câştigat câte un meci, iar două meciuri s-au terminat la egalitate. Cel mai clar succes este cel obţinut de tricolori în mai 2008, atunci când naţionala României a învins reprezentativa similară a Muntenegrului, în ultimul meci înaintea plecării la Euro, scor 4-0.

Între tricolorii de atunci se afla şi actualul selecţioner, Cosmin Contra, titular într-o echipă care îi mai avea pe selecţionerul de la tineret, Mirel Rădoi, dar şi fotbalişti ca Adrian Mutu, Ciprian Marica, Cristian Chivu sau Bogdan Lobonţ.

România are şanse dacă obţine măcar un punct în Muntenegru să fie şi între echipele de pe locul 2 cu cel mai bun punctaj. O victorie ar creşte şi mai mult şansele tricolorilor de a rămâne în urna a treia valorică pentru preliminariile Euro 2020, ceea ce automat se poate traduce prin şanse mai mari de calificare.

Muntenegru: forţă, agresivitate şi câteva absenţe de marcă

Naţionala pregătită de Ljubisa Tumbakovici formează o echipă puternică din punct de vedere fizic. Agresivă şi destul de bine organizată, trupa muntenegreană se bazează mai puţin pe individualităţile din lot, în special pentru că selecţionerului îi lipseşte marele star, Stevan Jovetic, cel care canaliza în jurul său atenţia adversarilor, dar şi a coechipierilor.

Nici Stefan Savic, fundaşul lui Atletico Madrid nu este în lot pentru ultimele două meciuri din grupă, în timp ce marea speranţă, Sead Haksabanovic de la Malaga a fost şi el lăsat în afara lotului.

Din actualul lot pentru duelul cu România fac parte şi doi fotbalişti din Liga 1. Nemanja Mijuskovic de la FC Hermannstadt şi Risto Radunovic de la Astra Giurgiu au fost convocaţi de Tumbakovici pentru meciurile cu Serbia şi România.

Principalul pericol pentru poarta României vine de la Stefan Mugosa, vârful lui Incheon United, dar şi de la Fatos Beciraj, cel mai bun marcator în activitate din lotul muntenegrenilor. 5 jucători evoluează în campionatul intern. Loncar vine de la Sutjeska Niksici, Luka Mirkovic şi Milan Mijatovici de la Buducnost, Igor Vujacici de la Zeta, iar al treilea portar, Ljuljanovic de la Titograd Podgorica.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: liga naţiunilorechipa naţională a românieimuntenegru-românialive 

viewscnt
Articole similare