Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mutarea iernii la FCSB! Gigi Becali transferă un atacant care a evoluat împotriva echipei sale în Europa: ”Este complet!”

Mutarea iernii la FCSB! Gigi Becali transferă un atacant care a evoluat împotriva echipei sale în Europa: ”Este complet!”galerie foto

FCSB

Comentarii

Gigi Becali vrea să-l aducă la FCSB pe Dumitru Cardoso (29 de ani), jucător crescut în fotbalul din Italia, la Napoli şi Empoli.

FCSB a impresionat în prima parte a sezonului, iar prestaţiile formaţiei antrenate de Anton Petrea au transformat-o în favorită la câştigarea campionatului.

Dincolo de faptul că FCSB este prima în Liga 1 cu 34 de puncte după primele 15 meciuri, formaţia antrenată de Petrea are şi cel mai bun joc dintre toate candidatele la titlu. 37 de goluri a marcat formaţia roş-albastră în primele 15 partide, o performanţă remarcată de expertul Telekom Sport, Basarab Panduru: ”37 de goluri în 15 meciuri nu cred că au mai dat de multă vreme. Nu cred că poţi să dai aproape 2.5 goluri pe meci aşa uşor. Chiar şi golurile primite, nu sunt foarte multe la câte ai dat. Este o performanţă” a explicat Panduru, la Minutul 91.

În ofensivă, FCSB îi are pe Dennis Man şi Florin Tănase în mare formă. Cei doi au marcat 21 de goluri pentru echipa lui Toni Petrea, în timp ce Olimpiu Moruţan pare într-o formă impresionantă şi el. Internaţionalul de tineret are deja şapte pase decisive la FCSB, fiind unul dintre cei mai buni provideri din campionat. Şi dincolo de toate aceste superlative, FCSB îl are şi pe Florinel Coman, cel pe care multă lume îl consideră cel mai bun fotbalist din competiţia internă.

Dar, Gigi Becali nu se opreşte aici. Patronul roş-albaştrilor vrea cu orice preţ titlul, astfel că îşi propune să întărească şi mai mult echipa în iarnă. Radunovic de la Astra este prima achiziţie importantă, în timp ce Dumitru Cardoso de la Gaz Metan Mediaş ar putea fi adus şi el pentru a ajuta o linie ofensivă care deja arată foarte bine.

Gigi Becali a confirmat că este interesat de transferul unui vârf pentru FCSB: "La noi, eventual, dacă trebuie să luăm, e posibil să aducem un atacant, să spunem. Şi un fundaş central, dar, în rest, nu cred", a spus Gigi Becali pentru PRO TV şi Sport.ro.

Gigi Becali poate face transferul iernii la FCSB! Atacantul este decis să plece de la Gaz Metan

Gaz Metan l-a convins pe Dumitru Cardoso să semneze, în vara lui 2019, când atacantul n-a avut o variantă mai bună de transfer. Acum, după problemele pe care le are clubul - deşi a jucat în play-off-ul Ligii în sezonul trecut -, Dumitru Cardoso vrea să plece şi i-a anunţat pe conducătorii echipei ardelene de intenţiile sale. Când se va deschide perioada de transferuri, Dumitru Cardoso îşi doreşte o mutare departe de Gaz Metan.

Gigi Becali poate profita de intenţiile lui Dumitru Cardoso şi să-l transfere pe fostul atacant de la Napoli sau Empoli, care a jucat mult în campionatul Italiei. După ultima înfrângere suferită de Gaz Metan, 0-3 cu Astra, elevul lui Jorge Costa a vorbit, la flash-interviu, despre intenţia sa de a părăsi formaţia de pe Târnava Mare la începutul lui 2021.

”Clubul ştie dorinţa mea. Clubul ştie că sunt profesionist, că voi da 100% până la capăt, dar când se va deschide perioadă de mercato, vedem ce e mai bine pentru mine şi pentru club”, a spus Dumitru Cardoso, după meciul cu Astra, la Telekom Sport. Dumitru Cardoso a fost deţinut de Napoli între 2010 şi 2017, dar a jucat puţin pentru napoletani. Clubul de pe San Paolo l-a împrumutat în mai multe rânduri, tot în Italia, la echipe precum Empoli, Ternana, Citadella sau Reggina.

Dinu, impresionat de Cardoso: ”Pare un jucător complet!”

După ce a marcat de două ori în partida de la Arad, vârful dorit de Gigi Becali la FCSB l-a impresionat pe expertul Telekom Sport, Cornel Dinu.

Fostul mare internaţional şi antrenor român l-a propus pe Cardoso la echipa naţională de fotbal a României: ”Să ne aducem aminte, că acum un an de zile, ne gândeam că este o soluţie pentru echipa naţională. Cardoso mi se pare un jucător complet, de calitate fizică, un fotbalist de atac, cu multe calităţi. Are dribling, şut, calitate fizică, simţ tactic. Se vede că între raţiune şi execuţie există o legătură. O combinaţie interesantă între Dumitru, mare Sfânt, şi Cardoso, probabil după tată. Dacă tot ne gândim la jucători naturalizaţi, nu ştiu exact care e situaţia lui, dar dacă are şi cetăţenie, cred că merită luat în calcul şi Mitică Cardoso” a spus Cornel Dinu, la Minutul 91, de la Telekom Sport.

Cardoso visează la naţionala României. FCSB îl poate ajuta să-şi îndeplinească visul

Un pas către FCSB poate fi decisiv pentru atacantul crescut de Napoli. Dacă va semna cu echipa lui Gigi Becali, Cardoso ar fi cu un pas mai aproape de echipa naţională, fiind cu siguranţă mult mai vizibil pentru stafful lui Mirel Rădoi.

România face parte din grupa J în preliminariile Cupei Mondiale, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechstenstein. Dumitru Cardoso, unul dintre atacanţii despre care Mirel Rădoi a vorbit frumos, ar putea evolua pentru naţionala României datorită originilor sale şi recunoaşte că se gândeşte serios la această posibilitate: ”E o grupă foarte grea, dar frumoasă că joci contra naţionalei cu nume şi pternice. Mă gândesc, am zis de multe ori, dar nu depinde doar de mine. Tatăl meu trebuie să mai facă ceva acte, aşa că şi eu să fac după el. Depinde de birocraţia din România şi din Italia. Vedem dacă e posibil, dar e normal că e ceva frumos la care mă gândesc” a spus Cardoso, după U Craiova - Gaz Metan.

Cardoso ar fi dorit şi de Ferenvaros sau MOL Vidi, formaţii puternice din Ungaria. În acest sezon, Dumitru Cardoso a marcat de şapte ori şi a livrat o pasă de gol în 11 partide jucate la Gaz Metan Mediaş. Unul dintre cele mai frumoase goluri marcate de Cardoso în Liga, îl vezi mai jos.

  • 700.000 de euro este cota de piaţă a lui Dumitru Cardoso în acest moment, potrivit specialiştilor de la transfermarkt.com
  • 2021 este anul în care expiră contractul dintre Cardoso şi Gaz Metan, în vară
  • În sezonul 2010-2011, pe când evolua la Napoli, Dumitru Cardoso a jucat împotriva FCSB în grupele Europa League.

Afla mai multe despre: gigi becalidumitru cardosotransferuri fcsbliga 1,  

viewscnt
Articole similare