Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mutări importante în handbalul feminin românesc: Gloria Buzău aduce două muntenegrence, Baia Mare a ofertat două suedeze de naţională

Mutări importante în handbalul feminin românesc: Gloria Buzău aduce două muntenegrence, Baia Mare a ofertat două suedeze de naţională

Handbal

Comentarii

Handbalul românesc este în pauză din cauza pandemiei de coronavirus, însă asta nu opreşte cluburile din Liga Florilor să se gândească deja la sezonul viitor. După ce SCM Râmnicu Vâlcea a făcut trei achiziţii în patru zile (Zeljka Nikolic, Maren Nyland Aarhal şi Shenia Minevskaja), Gloria Buzău şi Minaur Baia Mare îşi dezvăluie şi ele mutările, deloc de neglijat.

Cele două echipe au şanse reale să joace în Cupa EHF în sezonul viitor, fiind ocupantele locurilor trei şi patru în Liga Florilor, astfel că au devenit atractive pentru jucătoarele din Europa. Buzoiencele au reuşit să convingă două handbaliste din naţionala Muntenegrului să li se alăture din vară. Este vorba de extrema dreapta Dijana Ujkic (23 de ani), care a evoluat la Măgura Cisnădie, şi pivotul Bobana Klikovac (24 de ani), de la SCM Craiova. Informţia a fost confirmată de prima dintre ele în presa din Muntenegru.

În ceea ce o priveşte pe Minaur Baia Mare, conducerea clubului este foarte activă în negocieri, dar nu a făcut un anunţ oficial. Chiar şi aşa însă, potrivit surselor Telekom Sport, băimărencele sunt aproape de a le convinge să vină în Maramureş pe interul stânga Nathalie Hagman (28 de ani), care a jucat la CSM Bucureşti în perioada 2017-2019, şi portăriţa Filippa Idehn (29 de ani), de la Silkeborg. Ambele sunt suedeze cu meciuri în echipa naţională şi ar urma să semneze pe două sezoane. Tot la Baia Mare are şanse mari să ajungă Ana Maria Tănăsie (24 de ani), de la Măgura Cisnădie, care a mai evoluat la Baia Mare în sezonul 2015-2016.

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare