Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mutu întâlneşte din nou Danemarca la 17 ani de la remiza de coşmar de la Copenhaga, meci în care a marcat un gol

Mutu întâlneşte din nou Danemarca la 17 ani de la remiza de coşmar de la Copenhaga, meci în care a marcat un gol

Fotbal

Comentarii

În 2003, România era egalată în minutul 95 la Copenhaga în cel mai trist meci din istoria recentă a naţionalei

Era anul 2003 şi România antrenată de Anghel Iordănescu avea nevoie de victorie în deplasarea de la Copenhaga pentru a prinde cel puţin locul 2 într-o grupă din care mai făceau parte Norvegia sau Bosnia. A fost un meci pe care nici unul dintre cei care l-am văzut nu îl vor putea uita.

Tomasson a marcat dintr-un penalty foarte uşor acordat în minutul 35 şi Danemarca conducea la pauză cu 1-0. A urmat o repriză secundă în care România a întors rezultatul prin golurile marcate de Mutu (min 61) şi Pancu (min 72). La 2-1, România a avut încă 3-4 ocazii uriaşe singur cu portarul pe care însă le-a ratat. A venit al 5-lea minut de prelungire şi o minge aruncată în careul lui Lobonţ îl gasea pe Laursen, acesta se ajută de mână pentru a prelua balonul, arbitrul nu vede şi Danemarca egala la ultima fază a meciului. Fără acel gol primit în minutul 95, România avea mari şanse de a prinde chiar locul 1 în grupă, însă golul lui Laursen marcat după un henţ a făcut ca România să nu prindă nici măcar locul de baraj pentru Campionatul Mondial din 2004.

Ar fi un lucru extrordinar, să obţinem calificarea, mai ales pentru scurta mea carieră de antrenor. Aş compara această finală cu acel meci din Danemarca, scor 2-2, din păcate atunci am pierdut calificarea. Sper ca marţi să obţinem calificarea şi să mergem la Campionatul European”, a declarat Mutu pentru FRF TV.

Din 2000, România nu a mai reuşit o calificare la un Campionat Mondial cu echipa de seniori. La 17 ani de la coşmarul din Copenhaga, meci în care a marcat pentru 1-1, Mutu are din nou şansa calificării cu o victorie astăzi în faţa echipei U21 a danezilor.

 

Posted by Andrei Badea

Afla mai multe despre: echipa nationala 

viewscnt
Articole similare