Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

N-a mai ţinut cont de nimic şi i-a umilit total! Cum şi-a bătut joc Gigi Becali de ei. Omul care a zburat după doar două meciuri la FCSB

N-a mai ţinut cont de nimic şi i-a umilit total! Cum şi-a bătut joc Gigi Becali de ei. Omul care a zburat după doar două meciuri la FCSB

FCSB

Comentarii

De la momentul în care a preluat-o pe FCSB şi până în prezent, Gigi Becali n-a avut milă de antrenorii pe care i-a avut în curte. Unii au fost distruşi pentru că nu i-au ascultat ordinele, în timp ce alţii au fost umiliţi pentru lipsa performanţelor. Sunt puţini tehnicieni care s-au despărţit de FCSB şi care să fi păstrat o relaţie bună cu Becali.

Telekom Sport a făcut o incursiune printre antrenorii numiţi de Becali, iar unele cifre sunt de-a dreptul şocante pentru cea mai titrată echipă din România şi pentru un club care visează să facă performanţă în cupele Europene.

Unul dintre cele mai mari scandaluri de la FCSB a avut loc în anul 2010, atunci când Gigi Becali l-a numit antrenor pe Victor Piţurcă. A fost prezentat oficial pe 20 iunie şi a plecat pe 6 august, după doar 47 de zile la conducerea echipei roş-albastre. Ce s-a întâmplat? De teamă că Becali se va băga peste el la echipă, Piţurcă i-a cerut garanţii patronului. Dacă ar fi criticat jucătorii în presă sau dacă încerca să impună fotbalişti în echipă, Becali urma să piardă mai multe terenuri extrem de valoroase.

”Combinaţia” dintre cei doi a rezistat doar două meciuri, iar Piţurcă a plecat de la echipă. A fost momentul în care relaţiile dintre cei doi s-au rupt. Acum, Piţurcă este de partea Armatei în scandalul dintre CSA şi FCSB.

TOPUL ANTRENORILOR PE CARE BECALI I-A DISTRUS RAPID

Ilie Dumitrescu - A venit pe 11 august 2010, iar pe 26 septembrie 2010 deja îşi strângea lucrurile din birou. Dumitrescu a demisionat invocând criticile suporterilor, dar, în realitate, a fost ”împins” de Gigi spre uşă. Patronul era nemulţumit atât de jocul echipei cât şi de faptul că Ilie nu accepta implicarea la echipă. 8 meciuri a prins Dumitrescu pe banca FCSB.

Dorinel Munteanu - 8 meciuri şi 49 de zile a rezistat ”Munti” la echipă. Venise cu planuri mari, dar relaţia cu Gigi Becali s-a distrus aproape imediat. Recomandările din lojă n-au fost pe placul celui mai selecţionat fotbalist din istoria naţionalei României, aşa că până la scandal a fost un simplu pas.

Cristiano Bergodi - Italianul avea misiunea dificilă de a rezista cu FCSB în cupele europene în condiţiile în care Becali decisese să nu mai investească, iar echipa era formată din foarte mulţi jucători tineri. Bergodi şi Becali au fost la un pas de bătaie în vestiar, iar cariera italianului în Ghencea s-a termiant după doar 79 de zile şi 13 meciuri.

Sorin Cârţu - ”Sorinaccio” rămâne doar cu ideea că a avut mult ghinion pe vremea când a antrenat-o pe FCSB. A venit să-l ajute pe Becali, după cum au recunoscut cei doi, dar relaţia de ”iubire” s-a consumat foarte repede. Cârţu a plecat după doar 12 partide, iar Becali i-a reproşat lipsa rezultatelor.

Pe 1 iulie 2007, Gică Hagi devenea noul antrenor al Stelei. O lovitură puternică de imagine şi o prezentare impresionantă la palat. Naş şi fin, Hagi şi Becali promiteau lucruri măreţe împreună. Influenţat de mai mulţi fotbalişti importanţi de la acea vreme, Becali şi-a pierdut rapid încrederea în ”Rege” încă din cantonamentul de vară al echipei.

Sabotat de mai mulţi ”grei” şi refuzând total să-i accepte intervenţiile lui Becali, Hagi a făcut o conferinţă de presă uluitoare, în care şi-a prezentat demisia după ce l-a distrus pe patron. ”Regele” a rezistat doar 81 de zile şi a prins pe banca steliştilor 11 partide.

Afla mai multe despre: becaliantrenorifcsbpiturcahagicartuilie dumitrescu 

viewscnt
Articole similare