Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nadal cere daune de 100.000 de euro în procesul cu Roselyne Bachelot, fostul ministru francez care l-a acuzat de dopaj

Nadal cere daune de 100.000 de euro în procesul cu Roselyne Bachelot, fostul ministru francez care l-a acuzat de dopaj

Tenis

Comentarii

Tenismanul Rafael Nadal cere ca Roselyne Bachelot, fost ministru al Sănătăţii şi Sporturilor din Franţa care l-a acuzat că a fost depistat pozitiv în urmă cu câţiva ani, să îi achite daune de 100.000 de euro, informează L’Equipe.

Nadal a dat-o în judecată pentru calomnie pe Bachelot.

“Cuvintele doamnei Bachelot cântăresc enorm, având în vedere fosta sa funcţie”, a declarat avocatul lui Nadal, Patrick Maisonneuve, vineri, la tribunalul corectional din Paris, unde nu au fost prezenţi nici Rafael Nadal şi nici Roselyne Bachelot.

Avocatul a precizat că afirmaţiile fostului ministru ar putea avea consecinţe importante, în special în ceea ce priveşte relaţia lui Nadal cu actualii şi cu potenţialii sponsori.

Avocatul lui Bachelot, Olivier Chappuis, acuză în schimb programul antidoping spaniol, care în opinia sa ar cuprinde “disimularea rezultatelor positive ale testelor”. Bachelot s-a bazat pe declaraţiile făcute de sportivii Christophe Rochus şi Daniel Kollerer cu privire la Nadal atunci când a făcut afirmaţiile pentru care a fost dată în judecată, a adăugat avocatul.

“Ce sponsor l-a abandonat pe Rafael Nadal după aceste declaraţii? Niciunul”, a mai spus Chappuis, propunând ca Roselyne Bachelot să achite în cazul condamnării suma simbolică de un euro.

Procurorul consideră însă că acuzaţiile fostului ministru sunt deosebit de grave şi crede că Bachelot va fi condamnată. Un verdict în acest caz va fi pronunţat la 16 noiembrie.

În martie 2016, Roselyne Bachelot a afirmat că Nadal ar fi lipsit şapte luni de pe teren în 2012/2013 din cauza unui test pozitiv. "Nu sunt dezvăluite controalele pozitive, nici sancţiunile dictate în tenis, dar aflăm în mod ciudat că un jucător sau o jucătoare de tenis are o accidentare care îl ţine luni departe de teren. Se ştie că faimoasa accidentare a lui Nadal, care a stat şapte luni, este cu certitudine din cauza unui control pozitiv. Când vezi un jucător de tenis care se opreşte luni de zile este vorba de un control pozitiv. Nu întotdeauna, dar foarte des", a spus Bachelot, într-o emisiune televizată.

Rafael Nadal a negat acuzaţiile, spunând că a fost afectat în perioada respectivă de tendinită şi de un virus.

Afla mai multe despre: nadaltenisatpscandal rafael nadal - roselyne bachelot,  

viewscnt
Articole similare