Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Născut să joace fotbal!” Necunoscutul Marvin Park, puştiul pe care Zidane pariază cu încredere în acest sezon

”Născut să joace fotbal!” Necunoscutul Marvin Park, puştiul pe care Zidane pariază cu încredere în acest sezon

Real Madrid

Comentarii

Pe numele său complete Marvin Olawale Akinlabi Park, puştiul a debutat la Real Madrid anul trecut, într-un meci cu Real Sociedad. Contra lui Getafe a jucat din primul minut în acest sezon.

Marvin Olawale Akinlabi Park sau Marvin cum îi spun spaniolii, pare o prezenţă exotică în primul 11 al Realului. În vârstă de 20 de ani, tânărul fotbalist crescut de Real Madrid are o poveste interesantă. S-a născut la Palma de Mallorca dintr-un tată nigerian şi o mamă sud-coreeancă. Marvin este spaniol, cu toate că atât Nigeria, cât şi Coreea de Sud sunt interesate să-l vadă reprezentând naţionalele mari ale acestor ţări.

Marvin Park, noul puşti minune de la Real Madrid: ”Născut pentru fotbal”

”Aş vrea să joc într-o zi pentru Spania” mărturiseşte el cu curaj. Un curaj pe care Marvin l-a arătat deja pe teren, atât la prima echipă, cât şi în meciurile de Youth League sau de la Real Madrid Castilla. Alături de echipa de Youth League a Realului, Marvin a cucerit titlul european, fiind unul dintre jucătorii care au atras atenţia.

Puţină lume ştie că Marvin a jucat timp de doi ani pentru modesta grupare britanică, Tranmere Rovers: ”Era timid, nu vorbea foarte bine limba engleză. Dar atunci când intra pe teren, puteai să vezi că are ceva diferit. Un şoricel la antrenamente, un leu în meciurile oficiale. Viteză excelentă, tehnică foarte bună, joc bun cu ambele picioare şi forţă impresionantă pentru vârsta sa. Nu avea nicio emoţie în meciuri, am văzut foarte rar aşa ceva la jucătorii de vârsta lui. Absolut incredibil cum putea să se transforme. Fotbalistul Marvin este complet diferit de omul Marvin. Are o personalitate aparte, e născut să facă fotbal” explică Neill Garnett, antrenor la academia englezilor.

Marvin are o cotă de piaţă de numai 500 de mii de euro, dar asta nu l-a împiedicat să arate curajul de care vorbeşte Garnett alături de Modric, Kross, Benzema sau Asensio, nume uriaşe din peisajul fotbalistic mondial.

Are deja trei meciuri în La Liga, iar spaniolii spun că Zidane îl place foarte mult pentru dezinvoltura cu care puştiul intră pe teren: ”Este genul de fotbalist de care dacă ai grijă, se poate transforma într-un monstru. Are nevoie de meciuri, probabil Real Madrid îl va împrumuta în La Liga din stagiunea viitoare. Deja mai multe cluburi din prima ligă sunt interesate de el” mărturiseşte Edu Aguirre, jurnalist La Sexta.

Marvin Olawale Akinlabi Park a ajuns la Real Madrid în 2016, după ce a jucat la Ciutat de Palma, Tranmere Rovers sau La Salle. Şi-a definitivat junioratul într-una dintre cele mai puternice academii ale lumii, iar încet - încet îşi face simţită prezenţa în fotbalul spaniol. Îl poţi urmări la lucru în meciurile formaţiei Real Madrid, la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: marvin park 

viewscnt
Articole similare