Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Născută în California, sportiva s-a calificat pentru România în premieră la Jocurile Olimpice, dar a avut parte de o dramă: "Adrenalina mă face să nu simt" | FOTO

Născută în California, sportiva s-a calificat pentru România în premieră la Jocurile Olimpice, dar a avut parte de o dramă: "Adrenalina mă face să nu simt" | FOTOgalerie foto

Gimnastică

Comentarii

La 18 ani, Annaliese Drăgan s-a calificat pentru prima dată la Jocurile Olimpice, iar preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, a dezvăluit calvarul prin care eleva ei a trecut în ultima perioadă.

Chinurile unei sportive calificate la Jocurile Olimpice: ”Durerea a fost groaznică”

După opt ani, gimnastica ritmică din România are o reprezentantă la Jocurile Olimpice! Annaliese Drăgan, sportivă născută în California, a reuşit să-şi asigure biletele pentru Paris 2024! Dar cu ce preţ!  

„Eram sub pregătirea pe care ne-o propusesem, din cauza unei dureri pe care o are în gleznă, are o excrescenţă de os – am fost limitate în pregătire, i-am zis ori mergem pe durere, ori mergem aşa la minima rezistenţă şi nu ajungem la rezultatul dorit. O admir că a înţeles şi toată pregătirea a făcut-o cu dureri mari la gleznă stângă”, spune Irina Deleanu, preşedinte la Federaţia Română de Gimnastică Ritmică, pentru Sportsnet.ro

„Durerea o am de câţiva ani, am învăţat să lucrez cu durere, la concurs a fost groaznic. Când intru pe covor, adrenalina mă face să nu simt nimic, dar apoi, la final, încep durerile”, spune Annaliese Drăgan, gimnastă calificată la JO de la Paris 2024. 

Irina Deleanu a retrăit exerciţiul care i-a adus sportivei sale calificarea la JO şi a comparat-o pe Annaliese cu un portar de fotbal pentru felul în care a salvat momentul-cheie al prestaţiei de la măciuci. 

„Ştiam că s-a calificat, ea se bucura, dar nu era sigură, voia să vadă totul negru pe alb. Mă tot întreba, sigur, sigur? Cumva a fost şi la limită calificarea, ea a avut două exerciţii foarte bune în prima zi de concurs, iar a doua zi trebuia un singur obiect foarte bine făcut. Erau exerciţiile ei bune, a fost un moment dramatic la măciuci, a aruncat deviat şi efectiv a plonjat, a salvat lansarea, s-a ridicat şi a continuat exerciţiul şi acel exerciţiu i-a a dus calificarea. Vorbeam la finalul concursului cu directorul tehnic al federaţiei internaţionale şi îi spuneam că dincolo de performanţă, sigur am făcut spectacol, că Annaliese a plonjat ca un portar de fotbal să nu rateze elementul”, a declarat Irina Deleanu.

„La penultima linie am aruncat măciucile foarte departe, mi-am zis că nu trebuie să le las să cadă, m-am întins după ele şi am alunecat. Am plonjat, am reuşit să prind, ştiam doar că trebuie să continui”, recunoaşte Annaliese Drăgan.

A primit cadou un lanţ cu cercurile olimpice 

După calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, tânăra gimnastă a primit un cadou de suflet: un colier cu cercurile olimpice. 

„Aveam un lanţ cu nişte măciuci, obiectul meu preferat din gimnastica ritmică, dar acesta colier cu cercurile olimpice este acum mult mai aproape de inima mea şi sper să-mi aducă noroc la Paris”, a adăugat sportiva. 

Prezentă la Jocurile Olimpice din 1992, Irina Deleanu ştie ce înseamnă munca, sacrificiile, dar şi bucuria calificării la cea mai tare competiţie sportivă a lumii. 

„A fost foarte greu, nu cred ca este un sportiv sau un antrenor care să spună ca i-a fost uşor sau că e floare la ureche...presiunea a fost foarte mare fiind vorba despre o calificare olimpică, o dată la patru ani... nu ai şansa să încerci peste un an sau doi. Noi nu am mai fost la JO de 8 ani, ne doream să obţinem calificarea pentru România”, a precizat Irina Deleanu.

Şefa gimnasticii ritmice din România a dezvăluit că sacrificiile făcute de Annaliese, dar şi de sora ei, Christina, au fost enorme, cu atât mai mult cu cât ele şi-au lăsat în Statele Unite ale Americii viaţa, familia şi prietenii. 

„Si-a dorit foarte mult să ajungă, a muncit cinci ani pentru calificarea la JO, a avut o perioadă grea, a trebuit să se adapteze la viaţa din România, venind din SUA, a trecut prin mai multe mâini la nivel de antrenoare, vreo 3 ani i-a luat doar să se acomodeze cu stilul nostru de antrenorat”, a încheiat Irina Deleanu, preşedinte la Federaţia Română de Gimnastică Ritmică. 

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: annaliese drăganirina deleanujocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare