Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Naţionala Austriei ezită să se cantoneze în România, pentru EURO 2020. Oficialii se gândesc să se pregătească acasă

Naţionala Austriei ezită să se cantoneze în România, pentru EURO 2020. Oficialii se gândesc să se pregătească acasă
Comentarii

Naţionala de fotbal a Austriei nu ştie, nici la această oră, care va fi baza sa de pregătire pentru Campionatul European de anul viitor. Urmaşii lui Mozart vor disptuta partidele din Grupa C, contra Ucrainei, Olandei şi încă o formaţie din barajul din Liga Europa, la Bucureşti.

Ideal pentru orice echipă naţională de fotbal ar fi ca baza de pregătire să fie undeva aproape de arena pe care se dispută meciurile, în speţă Arena Naţională. Cum lucrările la cele trei stadioane anunţate iniţial, Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf se desfăşoară cu viteza melcului, FR de Fotbal a înaintat către UEFA o nouă listă de trei baze, care nu par a fi pe placul austriecilor.

Oficialii de la Viena trebuie să anunţe până al data de 15 ianuarie unde îşi vor stabili "cartierul general". "Nu ne putem pronunţa pentru că trebuie să verificăm toate variantele", a explicat Bernhard Neuhold, directorul tehnic ale echipei naţionale a Austriei.

Practic, austriecii iau în calcul două variante: ori să aleagă una dintre cele trei baze puse la îndemână de FRF: Centrul de la Mogoşoaia (cu hotel de 3 stele), Centrul de la Voluntari (cu Hotelul Caro de 4 stele) şi Centrul de la Buftea (baza de pregătire a FCSB); ori să rămână în Austria, la Klagenfurt sau Tirol, şi să se deplaseze în România doar pentru meciuri. Cea de-a doua variantă este şi cea preferată de jucători, însă oboseala acumulată de deplasări le poate scădea randamentul sportiv, iar oficialii federaţiei nu şi-ar asuma acest risc.

Omologii din Ucraina şi-au stabilit deja locul unde vor fi cazaţi şi unde se vor pregăti pentru EURO 2020. Nu a existat vreo secundă varianta de a rămâne acasă.

"Variantele din Austria sunt deja cunoscute, unde am avut nişte experienţe plăacute. Au fost testate terenurile de antrenament, mai ales de cluburile internaţionale care au ales să facă pregătirea de vară în Austria", a completat Neuhold.

  • Meciurile Austriei sunt programate pe 14 iunie (cu adversara din barajul Ligii Europa), 18 iunie (cu Olanda) şi 22 iunie (cu Ucraina).

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare