Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Naţionala de handbal masculin, în faţa meciurilor decisive pentru calificarea la Euro: "Este foarte complicat, dar noi sperăm în continuare"

Naţionala de handbal masculin, în faţa meciurilor decisive pentru calificarea la Euro: "Este foarte complicat, dar noi sperăm în continuare"

Handbal

Comentarii

Naţionala de handbal masculin a dat startul pregătirilor pentru ultimele două meciuri din campania de calificare de la Euro. Tricolorii vor da piept cu Portugalia şi cu Franţa şi sunt obligaţi să câştige ambele meciuri pentru a fi siguri de prezenţa la turneul final din Austria, Suedia şi Norvegia.

Naţionala de handbal masculin încearcă să pună capăt perioadei de 23 de ani de absenţă de la Campionatul European. Pentru asta are nevoie de o dublă victorie cu Portugalia şi cu Franţa, în ultimele două etape ale grupei preliminare. Tricolorii sunt acum pe locul al treilea în grupă, cu o victorie şi trei înfrângeri, la patru puncte în urma adversarelor din aceste ultime două etape.

"Trebuie să câştigăm cu Portugalia, ca să putem continua să sperăm la calificarea la Campionatul European. Jucând în România, avem o şansă să batem", a declarat selecţionerul Manuel Montoya pentru Telekom Sport.

"Suntem pregătiţi şi încercăm să profităm de ultimele şanse pe care le mai avem cu Portugalia. Apoi, cu Franţa, mergem să jucăm relaxaţi pentru că toată lumea ştie ce echipă este Franţa şi trebuie să fim relaxaţi în acel meci. Nu intrăm speriaţi, dar cu siguranţă suferim, pentru că fiecare jucător şi-ar dori să fie la un European, sau la un Mondial", a spus şi Dan Racoţea pentru Telekom Sport.

Calculele pentru tricolori sunt destul de complicate, pentru că au şanse destul de mici să mai prindă unul dintre primele două locuri, care asigură calificarea directă. Nu doar că au pierdut la scor cu Portugalia şi cu Franţa în precedentele meciuri, dar cele două au şi avantajul de mai a juca cu Lituania în această perioadă. Un singur punct le este de ajuns pentru a-şi asigura calificarea directă şi pentru a scoate România din calcule. Pentru naţionala noastră, speranţa este clasamentul celor mai bune locuri trei. Se va face un clasament între cele opt echipe de pe locul 3, iar primele patru vor merge a Euro. Tricolorii sunt acum ultimii.

"Este foarte complicat, dar noi sperăm în continuare. Vor fi două meciuri de foc. Cu Portugalia avem acasă şi sper să facem cumva să câştigăm acest meci. Cu Franţa va fi mult mai dificil, dar sperăm şi credem până în ultima secundă. Nu ştiu cum ar trebui să jucăm, dar trebuie să fim foart motivaţi şi foparte răi în apărare şi să ne intre tot în poartă. E frustrant, pentru că vii tot timpul, te antrenezi, încerci să dai totul, dar nu reuşeşti să faci pasul acesta, să ajungi la o calificare", a declarat portarul Ionuţ Iancu pentru Telekom Sport.

România va înfrunta Portugalia, joia viitoare, în Sala Dinamo, de la ora 18:00. Apoi, duminică, tricolorii vor înfrunta Franţa, la Nantes.

Afla mai multe despre: preliminariihandbal masculinromanianationala 

viewscnt
Articole similare