Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Naţionala de rugby a Japoniei s-a impus în faţa României cu scorul de 33-21, într-un meci test disputat sâmbătă dimineaţa pe ''Egao Kenko'' Stadium din Kumamoto

Naţionala de rugby a Japoniei s-a impus în faţa României cu scorul de 33-21, într-un meci test disputat sâmbătă dimineaţa pe ''Egao Kenko'' Stadium din Kumamoto

Rugby

Comentarii

Aflată pe locul 11 în clasamentul World Rugby, Japonia a fost marea surpriză a ultimei ediţii a Cupei Mondiale din 2015, când la Brighton, Brave Blossoms, supranumele naţionalei din Ţara Soarelui Răsare, a învins Africa de Sud, 34-32, unul dintre cele mai surprinzătoare rezultate din istoria rugby-ului.

Partida a fost dominată de gazde, care au reuşit să-şi impună jocul în viteză, în special în primul mitan, cu multe pase încrucişate şi acţiuni pe linia de treisferturi, ceea ce a pus de mai multe ori în dificultate defensiva tricolorilor.

Primele minute ale meciului au aparţinut ''Stejarilor'', care în minutul 5 conduceau cu 6-0 datorită concretizării, de către Florin Vlaicu, a două lovituri de pedeapsă.

În minutul 12 a venit primul eseu al niponilor în urma unei acţiuni rapide şi foarte precise, marcator fiind Akihito Yamada, încercarea fiind transformată de Jumpei Ogura, jucătorul francizei Sunwolves care evoluează în puternicul campionat al cluburilor din emisfera de sud, Super Rugby. A fost momentul psihologic al primelor 40 de minute, gazdele începând să treacă la conducerea ''ostilităţilor'', Ogura transformând alte trei lovituri de penalitate pe fondul unor greşeli făcute de defensiva tricolorilor, în minutele 18, 22 şi 33.

În minutul 29, Vlaicu a adus alte trei puncte în dreptul ''Stejarilor'', însă finalul primei reprize a aparţinut tot japonezilor care au reuşit un al doilea eseu în minutul 38, prin Kenki Fukuoka, transformat de Ogura, după primele 40 de minute tabela de marcaj indicând 23-9 pentru Japonia.

Partea a doua a întâlnirii a început tot cu gazdele la ''timonă'', în minutul 42 Michael Leitch, jucător la franciza neozeelandeză Chiefs, găsind un spaţiu larg în apărarea ''Stejarilor'' şi înscriind cel de-al treilea eseu al niponilor, transformat de Ogura. După alte 10 minute, acelaşi Ogura a punctat dintr-o nouă lovitură de penalitate acordată echipei sale, pentru ca în minutul 56, în urma unui mol foarte bine jucat, căpitanul României, Mihai Macovei, să reuşească primul eseu al tricolorilor, netransformat însă.

Încurajaţi de reuşita lui Macovei şi profitând de eliminarea temporară a lui Heichiro Ito pentru antijoc, ''Stejarii'' s-au aruncat în atac şi au crescut presiunea pe defensiva lui Brave Blossoms, ceea ce a condus la cel de-al doilea eseu şi ultimul al partidei, izbutit de Tangimana Fonovai şi transformat de Florin Vlaicu.

Scorul final a fost 33-21 pentru Japonia, însă tricolorii, care au evoluat în condiţii dificile din cauza temperaturii ridicate şi mai ales a umidităţii, au arătat că pot juca un rugby pragmatic timp de 80 de minute, rămânând însă de corectat jocul în tuşă, încă deficitar, precum şi viteza de repliere a compartimentului defensiv.

România şi Japonia s-au întâlnit de şase ori până acum, de două ori victoria revenind Stejarilor, în celelalte patru partide impunându-se niponii. Ultima întâlnire a avut loc la Bucureşti, în 2014, când, deşi elevii lui Lynn Howells conduceau la pauză cu 10-9, victoria a revenit Japoniei, Ayumu Goromaru reuşind să puncteze din şase lovituri de pedeapsă, 13-18, scorul final.

viewscnt
Articole similare