Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Naţionala de volei a României s-a calificat în ”optimile” Campionatului European

Naţionala de volei a României s-a calificat în ”optimile” Campionatului European

Alte sporturi

Comentarii

Naţionala de volei feminin a României a pierdut joi, la Budapesta, cu reprezentativa Azerbaidjan, cu scorul de 0-3, în ultimul meci din grupa C a Campionatului European.

UPDATE | România s-a calificat în optimile de finală ale Campinatului European de Volei feminin chiar dacă a pierdut categoric, 0 la 3, ultimul meci din grupa C. Fetele noastre au început catastrofal partida  cu Azerbaijan. Polina Rahimova a reuşit o serie fantastică de nouă puncte şi apoi, confruntatrea a devenit un coşmar pentru naţionala noastră, care a cedat trei seturi la 15, 14 si 20, în puţin peste o oră. Calificarea depindea de rezultatul meciul dintre Ungaria si Olanda. Vicecampioana continentului şi-a respectat statutul şi a închis meciul cu un sec 3 la 0.

După 8 ani, România s-a calificat în faza optimilor unde va întâlni Serbia, câştigătoarea grupei A. Întâlnirea se va disputa, duminică, la Ankara, şi va fi transmisa în direct pe canalele Telekom Sport.


Scorul pe seturi a fost 15-25, 14-25, 21-25, după doar 66 minute de joc.

Ultimul meci al zilei, între Ungaria şi Olanda, va decide clasamentul final al grupei C. Orice rezultat, în afară de victoria Ungarie cu 3-0 sau 3-1, califică naţionala noastră în optimi.

România a înregistrat anterior în grupa C rezultatele: 0-3 cu Olanda, 3-1 cu Ungaria, 3-1 cu Estonia şi 1-3 cu Croaţia. După cinci meciuri, tricorolorele se află pe locul 4, cu 6 puncte.

Primele patru clasate din grupă se califică în faza optimilor de finală ale competiţiei găzduite, între 23 august – 8 septembrie, de Turcia, Polonia, Ungaria şi Slovacia.

România a jucat ultima dată la Campionatul European în 2015, iar cel mai bun rezultat al echipei tricolore datează din 1963, când a obţinut medalia de bronz.

Şi naţionala masculină a României va juca la Campionatul European, programat între 12-29 septembrie, în Franţa, Belgia, Slovenia şi Olanda. Tricolorii au fost repartizaţi în grupa A, cu Bulgaria, Grecia, Portugalia, Italia şi Franţa.

 

Afla mai multe despre: nationala de volei feminin 

viewscnt
Articole similare