Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Naţionala lui Rădoi îţi dă apiri. România învinge Austria cu 3-2 la Klagenfurt şi e lider în grupa din Liga Naţiunilor după două meciuri. Alibec, Grigore şi Maxim au înscris

Naţionala lui Rădoi îţi dă apiri. România învinge Austria cu 3-2 la Klagenfurt şi e lider în grupa din Liga Naţiunilor după două meciuri. Alibec, Grigore şi Maxim au înscrisgalerie foto
Comentarii

România a învins Austria la ea acasă, 3-2, la capătul unui meci foarte bun făcut de tricolorii lui Mirel Rădoi. Alibec, Grigore şi Maxim au marcat golurile tricolorilor, în timp ce Baumgartner şi Onisiwo au înscris pentru gazde. La finalul acestui meci, România e lider în grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor, cu patru puncte după două meciuri.

LIVE TEXT | Austria - România 2-3 (Baumgartner 17, Onisiwo 80 / Alibec 3, Grigore 51, Maxim 70), pe telekomsport.ro, în Liga Naţiunilor

Echipele de start:

  • Austria: Schlager - Lainer, Posch, Hinteregger, Ulmer - Grillitsch, Baumgartlinger - Sabitzer, Schlager, Baumgartner - Gregoritsch
  • Rezerve: Pervan, Stankovic, Dragovic, Ilsanker, Grbic, Ranftl, Lienhart, Zulj, Wober, Trimmel, Onisiwo, Monschein
  • România: Tătăruşanu - Burcă, Chiricheş, Dr. Grigore, Bancu - Maxim, Creţu, Stanciu - Deac, Alibec, Fl. Coman
  • Rezerve: Niţă, Lazar, Toşca, Hanca, Nedelcearu, Nistor, Puşcaş, Fl. Ştefan, I. Hagi, Iancu, Sg. Buş, Cicâldău. 

Min. 90+4 - FINAL! România câştigă meciul cu Austria şi e lider în clasamentul din grupa de Liga Naţiunilor!


Min. 90+2 - Ocazie Austria! Grbic trage peste poartă din careul lui Tătăruşanu.


Min. 90+2 - Ocazie România! Şutul lui Puşcaş din careu e blocat în ultima clipă.


Min. 90 - Ocazie România! Stanciu trage din prima din marginea careului, însă fără emoţii pentru portarul austriac.


Min. 80 - GOL AUSTRIA! Onisiwo înscrie cu capul, dintre doi fundaşi centrali români!


Min. 79 - Ocazie Austria! Grillitsch trage din marginea careului, dar Maxim deviază într-un corner care n-a adus nimic pentru austrieci.


Min. 70 - GOOOOOOOOOOLLLLLLLLL ROMÂNIA! Maxim profită de o pasă greşită dată înapoi de fundaşii austrieci, scapă singur cu portarul şi îl execută cu un lob spectaculos!


Min. 56 - Ocazie Austria. Schlager trage pe lângă poarta lui Tătăruşanu, din centrul terenului.


Min. 53 - Ocazie România! Dragoş Grigore trece pe lângă dublă, cu capul, din corner.


Min. 51 - GOOOOOOOOOOOLLLLLL ROMÂNIA! Dragoş Grigore înscrie şi aduce naţionala în avantaj! Maxim trimite excelent în careu o minge din lovitură liberă, ajunge la Grigore, care trage din prima şi înscrie.


Min. 46 - A început repriza a doua.


Între timp, în pauză, puteţi savura un gol formidabil reuşit de Erling Haaland pentru Norvegia, viitoarea adversară a României din grupa de Liga Naţiunilor. VIDEO AICI


Min. 45+3 - Final de primă repriză.


Min. 26 - Ocazie Austria! Tătăruşanu respinge in-extremis un şut din interiorul careului, din apropiere, a lui Schlager.


Min. 17 - GOL AUSTRIA! Baumgartner înscrie din voleu, după o recentrare cu capul a lui Lainer. Tătăruşanu n-a mai avut nicio şansă, după ce Florinel Coman l-a pierdut din marcaj.


Min. 9 - Ocazie Austria! Dintr-o fază fixă, Hintereger reia cu capul pe spate, iar mingea loveşte bara. Scăpam de această dată.


Min. 3 - GOOOOOOLLLLLLLL ROMÂNIA! Denis Alibec deschide scorul cu un şut plasat din marginea careului, după o pasă a lui Florinel Coman, care a pătruns excelent.


Min. 1 - A început meciul.


UPDATE 20:20 | Avem echipa de start trimisă în teren de Mirel Rădoi! Selecţionerul a schimbat sistemul şi a ales un 4-3-3 pentru meciul cu Austria. De asemenea, l-a înlocuit pe Hanca pe postul de fundaş dreapta cu Burcă. Tot în apărare, Rădoi l-a ales pe Dragoş Grigore, în locul lui Toşca. 

Faţă de meciul cu Irlanda de Nord, scor 1-1, pe Arena Naţională, şi-au mai făcut apariţia în "primul 11" următorii jucători: Creţu, Deac şi Florinel Coman. 

  • România: Tătăruşanu - Burcă, Chiricheş, Dr. Grigore, Bancu - Maxim, Creţu, Stanciu - Deac, Alibec, Fl. Coman
  • Rezerve: Niţă, Lazar, Toşca, Hanca, Nedelcearu, Nistor, Puşcaş, Fl. Ştefan, I. Hagi, Iancu, Sg. Buş, Cicâldău. 

UPDATE 12:00 | "Înaintea partidei cu Austria, primarul din Sankt Veit an der Glan, localitatea cu populaţie 13.000 în care se află hotelul tricolorilor, şi reprezentanţii Consulatului Român din Austria au dorit să transmită un mesaj de încurajare pentru tricolori.

L-au adresat preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, şi selecţionerului Mirel Rădoi într-o întâlnire de câteva minute. Respectând normele de distanţare socială, întâlnirea a avut loc în exterior, în curtea interioară a hotelului, iar masca a fost dată jos doar în momentul realizării fotografiei" , se arată pe site-ul oficial al FRF.


UPDATE | Imagini VIDEO cu antrenamentul oficial al naţionalei României în Austria.

"Avem şi un scurt clip cu o parte din antrenamentul de aseară de pe Wörthersee Stadion. Cât ne-a permis regulamentul UEFA să filmăm, adică primele 15 minute.

Cei câţiva stropi care au căzut în debutul antrenamentului s-au transformat, în partea tactică a şedinţei, într-o ploaie torenţială care a ţinut până la final.

Vremea la Klagenfurt este înnorată momentan şi sunt şanse de ploaie în prima parte a zilei. La ora jocului sunt anunţate 17 grade şi doar 15% şanse de precipitaţii" , se arată pe site-ul oficial al FRF.


Echipele probabile:

Austria: Schlager - Lainer, Wober, Hinteregger, Ulmer - X. Schlager, Ilsanker - Onlshwo, Sabitzer, Baumgartner - Gregorltsch
România: Tătăruşanu - Hanca, Chiricheş, Dr. Grigore, Bancu - Cicâldău, Creţu - Deac, Stanciu, Maxim - Puşcaş

Mirel Rădoi a debutat la echipa naţională mare a României cu un egal, 1-1 cu Irlanda de Nord, pe Arena Naţională, iar pentru al doileea său meci de pe banca tehnică tricolorii vor merge în Austria, la Klagenfurt, în etapa a doua din grupa de Liga Naţiunilor. Partida va fi una extrem de grea, având în vedere că austriecii sunt favoriţii grupei din care face parte şi România.

LIVE TEXT | Austria - România, luni, de la 21:45, pe telekomsport.ro, în Liga Naţiunilor

Cu un gust amar lăsat de ratările care putea aduce toate cele trei puncte României în partida cu Irlanda de Nord, tricolorii lui Rădoi vor încerca să recupereze punct sau puncte din deplasarea contra Austriei. Austria are trei puncte după prima etapă, după ce a învins pe Norvegia cu 2-1. Ultima victorie a României în faţa Austriei datează din septembrie 1986, când tricolorii s-au impus cu 4-0, la Bucureşti.

LIVE TEXT | Austria - România, luni, de la 21:45, pe telekomsport.ro, în Liga Naţiunilor

Partida de la Klagenfurt va fi arbitrată de un suedez, Glenn Nyberg. Mahbod Beigi şi Andreas Soderqvist, iar Mohammed Al-Hakim va fi arbitru de rezervă. Delegaţia tricolorilor a plecat deja spre Klagenfurt, acolo unde se va disputa meciul cu Austria. Din ultimele opt confruntări directe, şase s-au terminat fără gol marcat. Cel mai recent meci direct dintre Austria şi România a fost în 2021, pe tărâm austriac, şi s-a încheiat 0-0.

Programul României, după aterizarea în Austria, este următorul. Duminică, 6 septembrie, la 19:30 va fi conferinţa de presă dinaintea partidei, apoi de la 20:00 va fi antrenamentul oficial. Înainte plecării spre Austria, fotbaliştii României au fost testaţi pentru coronavirus. În cursul dimineţii, au venit rezultatele şi toate au fost negative.

„Vineri dimineaţa, la Mogoşoaia, a avut loc a doua testare pentru COVID-19 de la startul cantonamentului, necesară pentru partida cu Austria, conform protocolului medical de disputare a competiţiilor europene. Sâmbătă, la prima oră, instituţia medicală recunoscută de UEFA a confirmat că rezultatele testelor tuturor jucătorilor şi membrilor staff-ului sunt negative. Diseară vom zbura spre Klagenfurt pentru al doilea joc din Liga Naţiunilor“, a comunicat Federaţia Română de Fotbal.

Afla mai multe despre: romaniaechipa nationalaaustria romanialiga natiunilor live text 

viewscnt
Articole similare