Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Naţionala României pregăteşte un meci remarcabil înainte de EURO 2024! Cu ce naţională mare pot juca tricolorii. FRF a deschis "negocierile" | EXCLUSIV

Naţionala României pregăteşte un meci remarcabil înainte de EURO 2024! Cu ce naţională mare pot juca tricolorii. FRF a deschis "negocierile" | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Naţionala României are biletele pentru EURO 2024, iar pasul următor va fi făcut la tragerea la sorţi, care are loc pe 2 decembrie. În paralel, FRF a pornit tratativele pentru două partide amicale, în martie, cu câteva luni înainte de startul turneului final.

Adversar tare pentru România înainte de EURO 2024! Ce meci vrea să programeze FRF

Echipa naţională s-a calificat la EURO 2024 din Germania, iar Edi Iordănescu a luat o pauză în această perioadă, înainte de a relua munca pentru a pregăti turneul final. În tot acest timp, conducătorii din FRF au demarat discuţiile pentru meciurile cu care tricolorii se vor "încălzi" pentru Campionatul European. 

Andrei Vochin a anunţat că un meci amical va fi contra unei naţionale puternice, dintr-o ţară cu o comunitate mare de români, în timp ce al doilea ar putea fi împotriva unei echipe mai slab cotate. 

"Sunt deschise multe discuţii pentru fereastra din martie. Obiectivul e să jucăm un amical cu o echipă unde este o comunitate mare de români

Să vedem dacă se poate, iar al doilea meci cu o naţională mai jos cotată. Au fost multe discuţii, iar noi le aveam deschise dinainte de a ne califica", a declarat Andrei Vochin, pentru Orange Sport. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, în diaspora sunt 5.7 milioane de români.

Cele mai mari comunităţi de români din Europa sunt în: Italia (1.1 milioane), Spania (900.000), Germania (680.000) şi Marea Britanie (540.000), Franţa (106.000) însă numărul poate fi mai mare, întrucât mulţi locuiesc fără forme legale în aceste ţări. 

Andrei Vochin, despre tragerea la sorţi pentru EURO 2024: "Aş alege doi adversari tari"

Pe 2 decembrie, în Hamburg, naţionala României îşi va afla adversarele de la EURO 2024, la tragerea la sorţi, iar Andrei Vochin şi-a expus preferinţele, 

"Mă bucur că nu putem da peste echipe nordice şi aş vrea să evităm echipele din fostul spaţiu iugoslav, că iar am avea o problemă. Aş alege Slovacia/Cehia din urna a treia şi doi adversari tari. Ok, să vedem şi dinspre baraje ce vine.  

Nu, n-am vreo grupă preferată. Am ajuns într-un loc şi nu-mi mai doresc nimic, că a fost extrem de dificil. Deşi avem cea mai accesibilă grupă în preliminarii, din păcate noi nu eram cu multă încredere, la startul preliminariilor, dar am ajuns acolo şi am câştigat grupa la cinci puncte diferenţă, cu ultimele jocuri bune. 

După prostul obicei de a mă uita pe Transfermarkt, am văzut că suntem naţionala cea mai slab cotată calificată până acum. Aş fi vrut Albania, dar vom fi în aceeaşi urnă, că voiam revanşa pentru EURO 2016", a mai spus Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, pentru Orange Sport. 

Cum arată urnele pentru tragerea la sorţi pentru EURO 2024

  • Urna 1: Germania (gazdă), Portugalia, Franţa, Spania, Belgia, Anglia
  • Urna 2: Ungaria, Turcia, România, Danemarca, Albania, Austria
  • Urna 3: Ţările de Jos, Scoţia, Croaţia, Slovenia, Slovacia, Cehia
  • Urna 4: Italia, Serbia, Elveţia, Câştigătoare Play-off A, Câştigătoare Play-off B, Câştigătoare Play-off C

Afla mai multe despre: romania euro 2024amical romania euro 2024tragere la sorti euro 2024urne tragere la sorti euro 2024 

viewscnt
Articole similare