Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Naţionala României, REFUZATĂ pe bandă rulantă! Un clujean a debutat în naţionala Germaniei

Naţionala României, REFUZATĂ pe bandă rulantă! Un clujean a debutat în naţionala Germaniei

Echipa națională

Comentarii

Exodul românilor către Vest, de la începutul anilor 2000, nu pare să aibă un efect prea bun asupra fotbalului românesc.

Tot mai mulţi tineri fotbalişti, născuţi în România, dar plecaţi peste hotare, sau născuţi direct în străinătate, din părinţi români, refuză să reprezinte ţara noastră la nivel internaţional.

David Creţa a refuzat România!

Cele mai cunoscute cazuri sunt cele ale jucătorilor Flavius Daniliuc, Karim Adeyemi, Theo Corbeanu, Alexandru Coubiş sau Daniel Boloca, cei care au ales să reprezinte ţările în care au crescut şi s-au dezvoltat sportiv, decât să joace sub tricolor.

Şi trendul pare să continue. Unul dintre cei mai talentaţi tineri atacanţi din Germania, Daniel Creţa, în vârstă de 15 ani, născut la Cluj, a spus ”pas” României şi a debutat în naţionala U16 a ”Mannschaftului”.

Conform sportpesurse.ro, David Creţa este foarte apreciat în Germania, unde marchează goluri pe bandă rulantă pentru juniorii celor de la Hoffenheim. 

Pentru că se află în Germania de 12 ani, de la vârsta de 3 ani, nemţii s-au grăbit să-i rezolve actele pentru obţinerea naţionalităţii şi l-au inclus rapid în lotul U16.

Germania U16 a participat la Turneul celor Patru Naţiuni, la mijlocul lunii februarie, competiţie pe care a şi câştigat-o, iar David Creţa a jucat în toate cele trei partide.

Chiar dacă nu a marcat, fotbalistul născut la Cluj a fost extrem de activ şi a ajutat foarte mult la construcţia fazelor ofensive.

  • Sursa citată anunţă că nemţii au reuşit să obţină cetăţenia germană pentru David Creţa în doar câteva săptămâni, în regim de urgenţă, chiar dacă deseori procedura durează undeva la un an.

Antrenorii federali l-au urmărit cu atenţie, însă în zadar

David Creţa şi-a început junioratul la un club micuţ din Germania, SG Kirchardt, apoi, din 2020, a făcut pasul către TSG Hoffenheim.

În acest sezon, chiar dacă are doar 15 ani, a fost promovat la echipa U17 a clubului, unde a marcat un gol şi a oferit o pasă decisivă în două partide.

Mi-a spus că vrea să-şi joace şansa, aşa că am anunţat şi FRF despre decizia băiatului. Cu sufletul, mi-aş fi dorit să-l văd evoluând pentru România, dar e normal să-i respect propria alegere.

Federaţia de la Bucureşti a acţionat fără reproş din punctul nostru de vedere. Au vrut să-l cheme pe David la două acţiuni toamna trecută, dar nu s-a putut din motive legate de şcoală şi de club.

De asemenea, ne-au anunţat că ar dori să-l convoace în februarie la nişte nişte meciuri amicale cu Franţa, dar totul s-a suprapus peste acţiunea din Portugalia a Germaniei U16, moment în care David a făcut opţiunea actuală.

Ilie Alexe, coordonatorul loturilor de juniori de la FRF, a venit în Germania, l-a urmărit pe fiul meu, s-a interesat de el. Cu antrenorul României U16, Nicolae Grigore, discut lunar despre David, care rămâne în atenţia Federaţiei. Jos pălăria pentru atitudine, dar băiatul a vrut să meargă, deocamdată, pe culoarul din Germania”, a povestit tatăl fotbalistului, pentru sursa citată.

Afla mai multe despre: david cretahoffenheimgermaniaromania 

viewscnt
Articole similare