Experiențe împreună.
You are here:

Naturalizarea controversată pentru naţionala României! FRF a discutat cu familia fotbalistului şi a obţinut răspunsuri clare | EXCLUSIV

Naturalizarea controversată pentru naţionala României! FRF a discutat cu familia fotbalistului şi a obţinut răspunsuri clare | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Ion "Gheorghiţă" Geolgău, oficial al Federaţiei Române de Fotbal, a dezvăluit în ce stadiu s-a ajuns în cazul naturalizării lui Virgiliu Postolachi (21 de ani). În jurul fotbalistului a apărut o controversă între FRF şi Federaţia Moldovenească de Fotbal.

FRF şi FMF s-au luptat o lungă perioadă pentru atacantul născut la Edineţ, în Republica Moldova. În urmă cu doi ani, fotbalistul era legitimat la PSG şi se străduia pentru a-şi face loc printre vedetele din capitala Franţei. Postolachi a şi marcat pentru parizieni, iar ambele federaţii au vrut să pună mâna pe el. 

Din acel moment, cariera jucătorului care măsoară 1.88 m înălţime a luat-o în jos. El a fost împrumutat la Lille, Mouscron şi Vendsyssel FF, dar reuşitele sale au fost rare. 

Virgiliu Postolachi, "subiect închis" pentru FRF

Naturalizarea pentru naţionala României de fotbal s-ar fi putut face în anumite condiţii, după ce a jucat doar pentru reprezentativele de tineret ale Republicii Moldova. Astfel, dacă fotbalistul, părinţii sau bunicii săi s-ar fi născut în ţara care vrea naturalizarea, ori dacă jucătorul ar fi trăit cel puţin doi ani consecutivi pe terioriul ţării în care se află asociaţia. 

Gheorghiţă Geolgău a explicat că FRF s-a interesat de aceste condiţii, dar au fost probleme cu datele furnizate: ”Este o poveste veche, sigur că-mi aduc aminte de ea. La momentul respectiv am purtat discuţii cu tatăl băiatului (n.r. - Oleg Postolachi), el ne-a pus nişte date despre bunici la dispoziţie, care nu erau tocmai conforme cu realitatea"a declarat Geolgău pentru Telekom Sport.

Inclusiv tatăl lui Postolachi a pus presiune în privinţa unei decizii, în timpul litigiului dintre cele două federaţii, din cauza incertitudinii. 

Între timp, vârful lui Mouscron a debutat în naţionala de peste Prut, într-un meci care a avut loc pe 25 martie. De asemenea, un obstacol pentru FRF a venit şi din partea FIFA, după litigiul cu FMF. 

"Una peste alta, înţeleg că băiatul are paşaport românesc, dar, la vremea despre ca facem referire, Federaţia Moldovenească de Fotbal a fost deranjată de faptul că el intenţionează să joace pentru România. Au făcut o adresă către FIFA în acest sens. Noi nu am primit niciun răspuns favorabil de la FIFA, motiv pentru care nu am mai insistat. Ce pot să vă spun e că, din punctul nostru de vedere, este un subiect închis, el având deja un meci pentru Republica Moldova”, a adăugat oficialul FRF. 

Moldoveanul putea fi următorul fotbalist naturalizat şi care ar fi putut juca alături de tricolori, după Mario Camora şi Maximilian Nicu. 

viewscnt
Articole similare