Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NBA 2019/2020. Sezonul de baschet american începe în exclusivitate la Telekom Sport

NBA 2019/2020. Sezonul de baschet american începe în exclusivitate la Telekom Sportgalerie foto

Baschet

Comentarii

Pentru al zecelea sezon consecutiv, Telekom Sport va ofera cel mai bun baschet de pe planeta.

Liga nord-americana se anunţă mai spectaculoasă ca niciodata. Transferurile realizate în vara acestui an, prelungirle de contract şi marirea abonamentelor la orice capitol transforma NBA-ul în cea mai aşteptata ligă de pe întreg Mapamondul.

NBA 2019/2020, în exclusivitate la Telekom Sport

Sezonul începe în direct, pe Telekom Sport 1, miercuri de dimineaţa de la ora 5:30, cu partida Los Angeles Clippers vs Los Angeles Lakers.

Considerate principalele favorite la trofeu, echipele antrenate de Doc Rivers şi Frank Vogel au realizat cele mai importante transferuri ale verii. LA Clippers l-a adus din postura de jucator liber de contract pe Kawhi Leonard, MVP-ul finalei din sezonul trecut, dar şi pe Paul George de la Oklahoma City Thunder pentru care au fost nevoiţi sa îi cedeze pe Shai Gilgeous-Alexander şi Danilo Gallinari, plus renunţarea la prima runda de draft din 2022, 2024 şi 2026. Problema celor de la Clippers este însă faptul ca George va lipsi în primele 10 partide ale sezonului, dupa operaţia suferita la umar.

Lakers şi-a întarit lotul în primul rând prin aducerea lui Anthony Davis de la New Orleans Pelicans, dar pe lângă centrul de mare calitate au fost aduşi shooter-ul Danny Green, veteranul Dwight Howard şi rezerva Quinn Cook. Pe lânga ei, prezenţa în lot a regelui Lebron James o face pe Lakers sa fie considerata a doua mare favorita la trofeul NBA.

Dupa pierderile importante din vara, Toronto Raptors, nu este considerata nici macar în primele 11 favorite la trofeu. Vestea importanta pentru fani este ramânerea titularilor Pascal Siakam şi Kyle Lowry, carora contractele le-au fost prelungite. Principala favorita la câştigarea conferinţei de est este Milwaukee Bucks, echipa MVP-ul din sezonului trecut: Giannis Antetokounmpo (foto). Cei de la Bucks vor fi din acest sezon la Antetokounmpo puterea 2, dupa revenirea în SUA a lui Thanasis Antetokounmpo, declarat cel mai bun jucator din liga greaca în ultimele doua sezoane.

Brooklyn Nets este o alta echipa interesanta şi puternica în Conferinţa de Eest dupa ce au reuşit sa îi semneze pe Kyrie Irving, Kevin Durant şi DeAndre Jordan, dar problema echipei din New Yrok este accidentarea lui Durant, una suferita în finala din sezonul trecut, care se pare ca îl va ţine departe de parchet pentru întregul sezon.

Houston Rockets s-a mişcat foarte interesant şi spera ca în sfârşit sa câştige conferinţa de vest, chiar daca porneşte abia cu şansa a treia. Shimbul dintre Chris Paul şi Russell Westbrook avantajeaza enorm jocul echipei lui Mike D'Antoni pentru viteza din ofensiva şi marirea frontului de atac şi a armelor ofensive. Cu venirea lui Westbrook, în mod normal James Harden va avea şi mai mult spaţiu în duelurile cu adversarii, detaliu care îl poate conduce din nou spre câştigarea titlului de best scorer. Pe lânga acest transfer, Rockets l-a adus şi pe Tyson Chandler reuşind sa aiba o banca solida.

Campioana ultimelor 5 ani din vest, Golden State are abia a şasea şansa la titlu dupa pierderea lui Durant, dar şi accidentarea lui Klay Thompson. Echipa lui Steve Kerr însa se anunţa din nou periculoasă prin cel mai bun point-guard al ligii Stephen Curry şi noul venit D'Angelo Russell. Experta la linia de trei puncte, Golden State poate fi o nucă greu de spart pentru favoritele Clippers, Lakers şi Houston Rockets.

Tot vestul face interesanta liga şi probabil conferinţa ce va da campioana NBA. Portland i-a prelungit contractul conducatorului de joc Damian Lilalrd. Acesta va deveni primul sportiv din istorie ce va încasa peste 50 de milioane anual, însa acest lucru se va întâmpla abia din sezonul 2022/2023.

Philadelphia şi Boston sunt alte echipe care au reuşit mutari interesante prin transferurile lui Al Horford şi Kemba Walker.

Interesanta este prezenţa veteranului Vince Carter pentru al 22-lea sezon. Un transfer foarte aşteptat în urmatoarele doua luni se anunţa şi semnarea lui Carmelo Anthony, fie cu Los Angeles Lakers, fie cu Brooklyn Nets. Pe de alta parte, Liga este puţin mai saraca dupa retragerea din vara a lui Dwyane Wade.

Telekom Sport va ofera pâna în ianaurie 2 meciuri în direct pe saptamâna, în zilele de vineri şi duminica, iar apoi şi câte trei, incluzând ziua de sâmbata.

articol de Mihai Dolinschi
 

Afla mai multe despre: nba 

viewscnt
Articole similare