Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NBA nu va întrerupe sezonul din cauza Covid. Precizarea şefului ligii: ”Acest virus nu va dispărea şi trebuie să învăţăm să trăim cu el”

NBA nu va întrerupe sezonul din cauza Covid. Precizarea şefului ligii: ”Acest virus nu va dispărea şi trebuie să învăţăm să trăim cu el”

NBA

Comentarii

Adam Silver, şeful NBA, a anunţat că nu există planuri pentru întreruperea sezonului din pricina Covid.

Odată cu apariţia Covid-ului în 2020, toate competiţiile sportive din lume au fost amânate sau anulate, iar planeta a ”stat pe loc” pentru câteva luni.

Între timp s-a revenit la o anumită normalitate, însă virusul încă pune în pericol organizarea a diverse evenimente, atât sportive, cât şi de alte feluri.

Dacă diverse ligi europene, de la diverse sporturi, şi-au amânat meciuri din cauza numărului de infectări, Adam Silver a anunţat că NBA nu plănuieşte să facă la fel, deşi câteva partide au fost deja întârziate.

El a afirmat la postul de televiziune ESPN că NBA, la fel ca întreaga societate, ar trebui să înveţe să trăiască cu virusul chiar dacă varianta Omicron provoacă o nouă creştere a contaminării care a forţat săptămâna aceasta amânarea a cinci meciuri.

NBA nu va întrerupe sezonul din cauza Covid

"Nu există niciun plan în acest moment să suspendăm sezonul. Desigur că ne-am uitat la toate opţiunile. Ne-am străduit să stabilim o logică care să justifice o întrerupere. Acest virus nu va dispărea şi va trebui să învăţăm să trăim cu el”, a spus Silver.

Peste 80 de jucători au intrat în protocolul Covid pus în aplicare de NBA în ultimele zile, determinând organizatorii campionatului să relaxeze regulile care permit folosirea jucătorilor din echipele de rezerve.

Adam Silver a clarificat că NBA ar putea reduce numărul de zile în care jucătorii nu trebuie să joace odată ce sunt preocupaţi de aplicarea protocoalelor anti-Covid. El a subliniat că 97% dintre ei au fost vaccinaţi şi 65% au primit o a treia doză.

Cu toate acestea, el nu are în vedere vaccinarea obligatorie în cadrul discuţiilor cu organizaţiile care reprezintă jucătorii cu privire la măsurile de sănătate.

"Mulţi dintre cei 3% nevaccinaţi au avut Covid şi au dezvoltat anticorpi. Pentru mine, prioritatea este a treia doză pentru ceilalţi 97%”, a adăugat Silver, precizând că varianta Omicron a fost responsabilă pentru 90% din contaminările recente.

Afla mai multe despre: nba 

viewscnt
Articole similare