Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nebunie curată! Un arab cu o avere de aproape o mie de miliarde de euro vrea să o preia pe Manchester United. Câţi bani ar putea plăti

Nebunie curată! Un arab cu o avere de aproape o mie de miliarde de euro vrea să o preia pe Manchester United. Câţi bani ar putea plăti

Campionate

Comentarii

Mohammad Bin Salman, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, este interesat să cumpere Manchester United, într-o tranzacţie care ar putea depăşi 3 miliarde de lire sterline. Mohammad Bin Salman are acces la o avere estimată la peste 850 de miliarde de lire sterline (aproximativ 965 de miliarde de euro).

Fotbalul mondial ar putea fi zguduit de o nouă tranzacţie care ar doborî orice record. Potrivit The Sun, moştenitorul coroanei din Arabia Saudită vrea să cumpere Manchester United pentru a rivaliza cu patronul lui Manchester City, şeicul Mansour, membru am familiei regale din Abu Dhabi.

The Sun scrie că familia Glazers, cei care deţin acum Manchester United, ar cere în jur de 3 miliarde de lire sterline pentru a ceda controlul clubului, însă Mohammad Bin Salman este dispus şi îşi permite să cumpere toate acţiunile. Averea familiei Bin Salman este estimată la nu mai puţin de 850 de miliarde de lire sterline, adică aproape un trilion de euro.

Cine este Mohammad Bin Salman

Prinţul Mohammad Bin Salman este fiul lui Regelui Salman al Arabiei Saudite, dar el este cel care conduce cu adevărat ţara, deoarece tatăl său suferă de Alzheimer. Mohammad Bin Salman a devenit prinţ moştenitor în 2017, după ce s-a luptat pentru putere cu vărul său, Mohammad Bin Nayef, care ulterior a fost deposedat de orice funcţie.



Imediat după ce a devenit prinţ moştenitor, Mohammad Bin Salman a pornit în forţă o campanie anticorupţie, în urma căreia au fost reţinute aproximativ 500 de persoane, au fost închise 2.000 de conturi şi au fost confiscate bunuri în valoare de peste 600 de milioane de lire sterline.

Mohammad Bin Salman se află însă şi în centrul unui scandal uriaş. Prinţul Arabiei Saudite este bănuit că are legătură cu dispariţie jurnalistului Jamal Khashoggi, cel care a criticat în repetate rânduri puterea de la Riyadh. Jamal Khashoggi a fost văzut ultima oară în timp ce intra în Consulatul Saudit de la Istanbul şi de atunci nu se mai ştie nimic despre el. Oficialii turci au sugerat că Jamal Khashoggi a fost torturat cu o cruzime greu de descris, apoi tăiat în mai multe bucăţi şi transportat în Arabia Saudită cu ajutorul mai multor avioane private. Saudiţii se apără şi susţin că jurnalistul a ieşit din Consulat, însă nu există nicio imagine care să confirme acest lucru.

Marile puteri ale lumii au cerut Arabiei Saudite să clarifice cât se poate de repede aceste zvonuri, altfel riscă sancţiuni.

Afla mai multe despre: mohammad bin salmanarabia sauditamanchester united 

viewscnt
Articole similare