Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Newcastle United "sparge banca" pentru un super-atacant din Bundesliga. Suma de transfer este un record în istoria clubului

Newcastle United "sparge banca" pentru un super-atacant din Bundesliga. Suma de transfer este un record în istoria clubului

Premier League

Comentarii

Newcastle United pregăteşte o lovitură importantă pe piaţa transferurilor, fiind foarte aproape de al achiziţiona pe brazilianul Joelinton (22 de ani), de la Hoffenheim, contra unei sume record de 50 milioane de dolari.

Atacantul va fi primul jucător care va ajunge pe St. James Park sub comanda noului manager, Steve Bruce. Patronul echipei, Mike Ashley, a promis că va reinvesti banii intraţi în club, în transferuri şi se ţine de cuvânt. Se pare că acesta vizează vânzarea clubului, în viitorul apropiat şi doreşte capital de imagine.

În plus, Newcastle avea disperată nevoie de un atacant de clasă, după ce l-a vândut pe Ayoze Perez la Leicester pentru 40 de milioane de dolari şi după ce i-a expirat împrumutul lui Salomon Rondon, de la West Bromwich. Transferul lui Joelinton pentru 50 de milioane de dolari ar însemna un nou record pentru The Magpies, precedentul fiind deţinut de paraguayanul Miguel Almiron, adus iarna trecută pentru 27 de milioane de dolari.

În ultimul sezon de Bundesliga, Joelinton a marcat 11 goluri în 33 de partide şi a bifat prezenţe în echipa de tineret a Braziliei. Ultimul atacant brazilian trimis de Hoffenheim în Premier League a făcut furori în cel mai puternic campionat al lumii, Roberto Firmino la Livepool, în vara lui 2015, pentru 40 de milioane de dolari. Cu toate aceastea, cei doi jucători se diferă foarte mult ca stil de joc, Joelinton fiind mai mult un jucător de careu, pe stilul lui Rondon, decât un jucător de combinaţie, precum Robert Firmino.


 

Afla mai multe despre: newcastle united 

viewscnt
Articole similare